eur:
393.59
usd:
367.96
bux:
66389.46
2024. április 24. szerda György

Kassai Viktor: Lesznek új szabályok az Eb-n

A labdarúgásban is szükség van a technikai újításokra, de ez nem törheti meg a játék folytonosságát - mondta Kassai Viktor játékvezető az InfoRádió Aréna című műsorában. Az Európa-bajnokságra készülő játékvezető kiemelte, hogy új szabályok is lesznek a kontinensviadalon.

„Lassan már 10 éve használjuk ezt a kommunikációs szettet, tehát nem mondhatjuk, hogy a játékvezetés elzárkózik a technika elől, de nagyon fontos megtalálni az egyensúlyt. Nem helyes a tévé alapján elbírálni el a meccseket, hiszen akkor elveszne a játék folyamatossága. De az elmúlt időszak erőfeszítései egyértelműen láthatóak” - mondta Kassai Viktor.

Hozzátette: az egyik újítás a gólvonal-technológia, amit már használnak az Eb-n. Most pedig tesztfázisnál tart a videóbíró, amely több szituációt is tud elemezni, nem csak a gól kérdését. A tesztfázis 2 évet fog felölelni, és attól függően fogják alkalmazni, hogy mekkora lesz a sikere.

Kassai Viktor szerint az Európa-bajnokságon nem lesz új felfogás a játékvezetésben, de új szabályokra számítani kell.

„Ez az Eb nem fog újdonságot hozni abban a tekintetben, hogy a játékvezetők milyen szabálytalanságokra fókuszálnak. Új szabályok azonban lesznek, például a kiállítás gólhelyzetben kicsit finomodott, hogy egyetlen szabálytalanság miatt ne kapjon három büntetést egy játékos. Az új szabály június 1-től lép életbe, az erre vonatkozó instrukciókat majd a helyszínen kapjuk meg az Eb előtt” - fogalmazott a játékvezető.

Kassai Viktor arról is beszélt, hogy nincsenek álommérkőzések, egy élvonalbeli játékvezetőnek elég a szintet tartani, és akkor rangos feladatokat kaphat.

„Szerepálmom nincs, szeretném ezt a szintet minél tovább megtartani, hogy ezen belül milyen meccsek találnak meg, az teljesen mindegy” - jegyezte meg.

Kassai Viktor kiemelte, a játékvezetők küldésében odafigyelnek arra, hogy egy játékvezető ne kapjon szerepet olyan meccsen, amelynek résztvevői érintettek saját országa csapatának szereplésében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×