eur:
393.08
usd:
366.57
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Bezöldült Ausztria - A nap hírei

Újabb egyeztetéseket kezdeményeznek a kormánnyal a tejtermelők. Határidőre és költségkereten belül elkészül a Dagály Úszóaréna.

Magyarország támogatja az uniós külügyminiszterek nyilatkozatát a migrációs válság megoldására - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter a tagállami külügyi vezetők brüsszeli tanácskozása után hangsúlyozta: a dokumentumba valamennyi magyar javaslat belekerült.

Újabb egyeztetéseket kezdeményeznek a kormánnyal a tejtermelők, mert megítélésük szerint a kabinet nem teljesítette a korábbi megállapodást. A tiltakozó gazdák 50 tehénnel a Margit hídtól vonultak a Miniszterelnöki Hivatalhoz, ahol petíciót adtak át a miniszterelnökséget vezető miniszter képviselőjének.

Magyarország méltó és alkalmas olimpiai játékok rendezésre - jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a többpárti egyeztetés után. Csárdi Antal, az LMP fővárosi közgyűlési képviselője úgy fogalmazott: Magyarország mai állapotában nem hogy hiba elindulni egy ilyen pályázaton, hanem egyszerűen bűn.

Határidőre és költségkereten belül elkészül a Dagály Úszóaréna, a komplexumot a tervek szerint át tudják adják jövő tavasszal - mondta az InfoRádióban a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos. Fürjes Balázs elmondta: az építkezés ötezer embernek ad munkát.

A magyar családok 243 milliárd forinttal több pénzből gazdálkodhatnak jövőre, mint az idén - közölte a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin elmondta: a családtámogatások összességében 1743 milliárd forintra emelkednek a 2017-es költségvetésben.

Szeptember 1-jén lép hatályba a diákmunka új szabályozása. Az új rendszerben a diákoknak fizetett szabadság is járni fog. A nyári diákmunka-szezonra még a korábbi rendelkezések vonatkoznak.

Az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója szerint a Fitch Ratings hitelminősítő döntése a magyar gazdaságpolitika elfogadását mutatja. Barcza György az M1-en azt mondta: Magyarország jobb államadós-besorolása kedvezően hathat az állampapír piacra.

Szombattól a legnagyobb postákon már elérhetőek a Posta által közvetített befektetési termékek, így lehetőség nyílik állampapír vásárlásra is. A Posta az első olyan több száz értékesítési pontot üzemeltető társaság, amely szombatonként is végez állampapír-forgalmazást.

Ismét drágulnak az üzemanyagok. A Mol szerdán 6 forinttal emeli a 95-ös benzin és 5-tel a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát. Az autósok a benzint 347, a dízelt 341 forintos átlagáron tankolhatják majd.

Ausztriában a hivatalos eredmény szerint Alexeander Van der Bellen, nyerte az elnökválasztást. A bécsi belügyminisztérium tájékoztatása szerint a Zöldek pártja által támogatott független jelölt a vasárnapi második fordulóban a szavazatok 50,3, míg riválisa, a szabadságpárti Norbert Hofer a voksok 49,6 százalékát szerezte meg.

A szíriai terrorcsoportok elleni közös katonai fellépést célzó orosz javaslatról tárgyalt az orosz és az amerikai külügyminiszter Moszkvában. Az orosz külügyminiszter szerdán Budapestre látogat, ahol a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséről, valamint nemzetközi kérdésekről tárgyal.

A korábbinál lényegesen több jogköre lesz az iskolák igazgatóinak az intézményfenntartás új struktúrájában - jelentette ki a köznevelésért felelős helyettes államtitkár. Sipos Imre az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: az új Nemzeti Alaptanterv legkorábban 2018 szeptemberében lesz bevezethető.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×