eur:
395.14
usd:
371.22
bux:
65302.71
2024. április 19. péntek Emma

Sírásóverseny Debrecenben - Nagy a tolongás

Sírásóversenyt tartanak júniusban Debrecenben. A különös megmérettetést a Magyarországi Temető Fenntartók és Üzemeltetők Egyesülete szervezi egy kétnapos szakmai konferencia keretében.

Az egyesület elnöke elismeri, hogy sokan morbidnak tartják az ötletet, szerinte azonban ezzel hozzájárulhatnak a sírásószakma presztízsének visszaállításához.

A temetkezési szakma helyzetéről és jövőjéről folytatott szakmai párbeszéd reményében kezdeményezett konferenciát a Magyarországi Temető Fenntartók és Üzemeltetők Egyesülete – jelezte a szervezet elnöke.

Ennek egyik rendezvényéről, a nagy visszhangot kiváltó sírásóversenyről Varga József azt mondta: „az egyesületünk úgy látja, hogy azoknak, akik ezt a munkát végzik, az elmúlt időszakban visszaesett az imázsuk, az a cél, hogy ezeknek a dolgozóknak elismerjük a munkáját, visszaszerezzék a becsületüket. Az, hogy ezért most felhajtás van, mindenképpen pozitív. Olyan nem mindennapi munkát végeznek, amit nem mindenki tud elvégezni.”

Az egyesület elnöke hangsúlyozta, a temetkezéshez hozzátartozik a sír kiásása, az, hogy szabályszerű legyen, nagyon fontos. Elmondta, a versenyen nézik a sírgödör méretét, a koporsó méreteit figyelembe kell venni, az ásás gyorsaságát, illetve a munka biztonságos elvégzését is.

Varga József kiemelte, ez nem magyar találmány, van nemzetközi sírásóverseny is. Tíz évvel ezelőtt Magyarországon is volt már egy kezdeményezés, de az egyesület először rendezi meg ezt a verseny. Az apropója az, hogy a Szlovákiában szokott lenni a Visegrádi Négyek temetkezési szakkiállítása, ott ősszel a négy ország képviselői mérik össze a tudásukat. A debreceni verseny tétje az, hogy azon a versenyen ki képviseli Magyarországot.

„Sokkal nagyobb az érdeklődés, mint vártuk, az ország minden részéről jelentkeztek, olyan vállalkozás is van, amelyik két csapatot is indít” - fűzte hozzá a Magyarországi Temető Fenntartók és Üzemeltetők Egyesületének elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×