eur:
395.93
usd:
366.9
bux:
65646.69
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Orbán Viktor: a magyar református örökség újra és újra jelentsen erőforrást!

A reformáció kezdetének ötszázadik évfordulója küszöbén érdemes felidéznünk, hogy a vallási megújulás ügye, a magyar nyelv megőrzése és a magyar mivoltunk megerősítése milyen szorosan kapcsolódott össze az elmúlt évszázadokban - írta Orbán Viktor miniszterelnök a magyar református egység napját ünneplő gyülekezeteknek.

A kormányfő üzenetében - melyet sajtófőnöke, Havasi Bertalan juttatott el vasárnap az MTI-hez - úgy fogalmazott: "hálát adunk azért, hogy történelmünk számos viszontagsága ellenére a mai napig élnek és dolgoznak magyar reformátusok. Kívánjuk, hogy ez a jövőben is így lehessen, és a magyar nemzet számára oly fontos református örökség újra és újra erőforrást jelentsen számunkra!"

Orbán Viktor ünnepi üzenetében azt kívánta a magyar reformátusoknak: legyen erejük és kitartásuk, hogy az 500 éves örökség szellemében szolgálhassák a magyar hazát. "Keresve sem találhattak volna alkalmasabb helyszínt, mint a kincses Kolozsvár református magyarjainak otthonát" - tette hozzá Orbán Viktor arra utalva, hogy Kolozsváron a magyar református egység napja alkalmából vasárnap délben tartják a központi úrvacsorás hálaadó istentiszteletet.

A magyar református egység napja a Kárpát-medencében és a világban elszórtan élő magyar reformátusok lelki, testvéri közösségét kifejező ünnep.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×