eur:
394.3
usd:
369.49
bux:
65655.58
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Provokatív kampányfilmet dobott be az UNICEF - Többen ki is akadtak

Az UNICEF gyermekjogi vezetője szerint nem diszkriminál a napokban megjelent kampányfilmjük, amelyben arra hívják fel a figyelmet, hogy mit tegyen egy gyerek, ha történetesen édesapja bántalmazná őt.

„Én már szinte biztosra tudom, hogy amikor anyukám elmegy, akkor apukám biztos, hogy bejön a szobámba, és hát igen...” - így kezdődik az UNICEF új kampányfilmje, amelyben a gyermeket ért szexuális erőszakra hívják fel a figyelmet.

A kisfilmek miatt a Apák az Igazságért Egyesület nyílt levelet intézett a gyerekjogokat védő szervezethez és petíciójukhoz jelenleg is aláírásokat gyűjtenek. Szerintük a kisfilmben hátrányos megkülönböztetés éri az apákat. Az UNICEF gyermekjogi vezetője, Lux Ágnes mindezt cáfolta.

„Az a feltételezés teljesen rossz, hogy azt próbálná a videó sugallni, és nagyon remélem, hogy a nézők nem arra a következtetésre jutottak, hogy minden apuka bántalmazná a gyerekét, természetesen nem erről van szó. A családon belüli szexuális jellegű bántalmazást gyerekek esetében egyébként legnagyobb többségben férfi családtag, nagy többségben a vér szerinti apa követi el, de ez nem arról szól, hogy a kampány azt mondja, hogy Magyarországon minden apa bántalmazza a gyerekét.”

A szervezet felmérése szerint évente 15 ezer gyereket ér erőszakos bántalmazás Magyarországon, az UNICEF gyermekjogi vezetője szerint a hagyományos kampányeszközök nem voltak olyan hatásosak, vagyis keveset beszéltek erről.

„Remélem, hogy ez egy egészséges párbeszédet indít el inkább és nem megy teljesen félre. Diszkriminatívnak semmiképpen nem szántuk, provokatívnak talán igen. Az üzenete teljesen egyértelmű. A szándék az volt, hogy ne hétköznapi módon nyúljunk a témához.”

Az UNICEF gyermekjogi vezetője elmondta azt is, a fikciós helyzeteken alapuló kampányfilmeket gyerekszereplőkkel rögzítették.

Az UNICEF a napokban jelentette meg provokatív kampányfilmjét, amelyben arra hívják fel a figyelmet, hogy mit tegyen egy gyerek, ha történetesen édesapja bántalmazná őt. A videóval kapcsolatban Gombos Bernadett gyermekpszichológus és Szaniszló Csaba, az Apák az Igazságért Egyesület vezetője is megszólalt. Valamennyi interjút megtalálnak cikkünk mellékletében kapcsolódó hanganyagként.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×