eur:
388.33
usd:
361.83
bux:
69307.18
2024. május 9. csütörtök Gergely

85 milliárd forint jut béremelésre az egészségügyben

A jövő évi költségvetés forrásaiból 85 milliárd forint jut az egészségügyi ágazat béremelésére - mondta a TV2 Mokka csütörtök reggeli műsorában az egészségügyért felelős államtitkár.

Ónodi-Szűcs Zoltán az arányokat érzékeltetve közölte: az egészségügy teljes bértömege jelenleg évi 360-370 milliárd forint. Céljuk, hogy az alapbér emelésével nőjenek az ehhez kötött pótlékok is - fűzte hozzá.

Mint mondta, már az idén megkezdenék a béremelést, hiszen a 2016-os költségvetésben is vannak erre felhasználható tartalékok, hogy ezt milyen ütemezésben teszik, abban még "van játékterünk az érdekvédőkkel".

Címlapról ajánljuk
Mekkora esélye van von der Leyennek az újraválasztásra?

Mekkora esélye van von der Leyennek az újraválasztásra?

Magyarországnak még három EU-tagállamot maga álláspontja mellé kell állítania, ha meg akarja akadályozni Ursula von der Leyen európai bizottsági elnöki jelölését - mondta az InfoRádióban Kalas Vivien, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének munkatársa.

Budapesten tárgyal a kínai elnök

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Percek alatt tudunk hitelt felvenni, hanggal tudunk átutalni, és ez még nem minden

Percek alatt tudunk hitelt felvenni, hanggal tudunk átutalni, és ez még nem minden

Megváltoztak a kamatkörnyezet csökkenésére vonatkozó várakozások, és bár ez rövid távon nem fogja a lakáshitelek tömeges drágulását okozni, a további kamatcsökkenés meghiúsulhat - mondja Molnár Gergő. A K&H Bank lakossági marketing vezetője a Portfolio jövő keddi Hitelezés 2024 konferenciájának a lakáshitelezésről szóló beszélgetésében is beszélni fog, alábbi interjúnkban pedig a hitelpiaci kilátások mellett a zöldhitelekről, a K&H digitális asszisztenséről és a befektetési piac kilátásairól is kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×