eur:
394.06
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Már online is jóváhagyható a tankönyvrendelés

Az interneten keresztül is jóváhagyhatja a szülő gyermeke tankönyveit. A Könyvtárellátó Nonproft Kft. a napokban indította el a szülői felület szolgáltatását. A KELLO ügyvezető igazgatója elmondta: a szeptemberben iskolát kezdő első osztályosok már nem használt, hanem új tankönyveket fognak kapni.

„Idén leteszteljük a rendszer működését, hogy mennyire nyitottak az iskolák arra, hogy a papír alap helyett online módon hagyassák jóvá a szülőkkel a tankönyvrendeléseket, illetve a szülők mennyire nyitottak arra, hogy elektronikusan töltsék le a számlákat és bankkártyával online ki tudják fizetni a számláikat. Nincs tapasztalatunk ezzel kapcsolatban, de hiszünk abban, hogy ez az irány előremutató” - emelte ki a KELLO ügyvezető igazgatója.

A szülői felületen a diákadatok megadásával megtekinthető és jóváhagyható az iskola által leadott aktív rendelési adatokat, regisztráció után bejelölhető, hogy elektronikusan szeretne-e számlát és milyen módon szeretne fizetni, később pedig láthatja a pénzügyi egyenlegét: mit fizetett ki, mivel tartozik, mikor kell fizetnie. Mindenki be tud lépni, az is, aki nem fizet a tankönyvért – tette hozzá Tőczik Zsolt.

„Ez egy kényelmi szolgáltatás, az iskolákra bízzuk, hogy aktiválják-e az internetes jóváhagyást vagy továbbra is papíralapon kérik ezt a szülőktől” - mondta el a KELLO ügyvezető igazgatója.

Tőczik Zsolt megjegyezte: „ha a szülő nem ért egyet egy tankönyvrendeléssel, a felületen jelezheti, ekkor a rendszer a tankönyvfelelősnek üzenetet küld. Neki akkor fel kell vennie a kapcsolatot a szülővel.”

A szülői jóváhagyást eddig is be kellett szereznie az iskolának, most a papír forma digitális formával is bővült, a rendelési folyamat mindezt nem lassítja – fűzte hozzá a KELLO ügyvezető igazgatója.

Első-, második, harmadik és negyedik osztályban a diákok térítésmentesen jutnak a tankönyvekhez. Ezeket ettől az évtől kezdve elsőben és másodikban már nem kötelező ezeket visszaadni év végén, mert mindig újakat rendelnek – hangsúlyozta Tőczik Zsolt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×