eur:
393.99
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Színezzen, hogy kikapcsoljon!

A könyves sikerlisták élén hosszú ideje szerepelnek felnőtteknek szóló színezők. A színezés a szakemberek szerint pihentet, sőt még a stresszt is csökkenti.

A színezés nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is segíthet kikapcsolódni, az alkotással pedig egy időre az aggodalmaktól is megszabadulhatunk – így látja a klinikai gyermek-szakpszichológus. Németh Erika hozzátette: az alkotás sikerélményt ad.

„Aktívabb pihenés, mint ha csak nézzük a tévét. Kiüríti az elménket, ezáltal eltereli a figyelmet a napi stresszről, a gondjainkról, ezért okozhat megnyugtató, pihentető érzést.”

A szakember azt mondta, a színezéssel akár egy-egy otthoni rossz szokástól, például a nassolástól is megszabadulhatunk.

A természet-, és állatábrázolások, mandalák, és art deco minták - ezek a legnépszerűbb színezők - erről már a Kolibri Kiadó főszerkesztője beszélt. Balázs Eszter azt mondta, még a férfiak között is vannak színező rajongók.

„Általában a színező azt a felnőttet szólítja meg, akinek kézügyessége és erre vágya van, és nosztalgia érzése is, hiszen a színezés visszaidézi a gyerekkor felhőtlen állapotát, amikor csak ülünk és rajzolunk. Ennél sokkal mélyebben is segít, terápiás jelleggel abban, hogy kikapcsoljuk egy kicsit a hétköznapokat.”

Az ilyen kiadványok többsége először külföldről érkezett Magyarországra, mostanra azonban már megjelentek a magyar alkotók munkái is, köztük több kézi rajzolású.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×