INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

November végétől járnak az új várbuszok

Infostart / InfoRádió
November végéig forgalomba áll mind a 16 új, alacsonypadlós, légkondicionált, török gyártmányú midibusz a Budai Várban - mondta az InfoRádióban Szeneczey Balázs. A főpolgármester-helyettes hozzátette: az új járművek az eddigieknél 37,5 százalékkal kevesebb szennyező- és káros anyagot bocsátanak ki.

"16 buszról beszélünk, november 30-ig mind forgalomba fog állni. A Budai Várban és környékén nagyon fontos volt már a megújulás, mert itt voltak a legrosszabb állapotban a buszok, már nagyon vártuk, hogy ezek az Euro 6-os dízelmeghajtású buszok forgalomba tudjanak állni" - mondta a főpolgármester-helyettes.

Szeneczey Balázs hozzátette, hogy az ajánlatok elbírálásánál fontos volt, hogy a buszok ne csak jó áron érkezzenek, hanem minél kevésbé terheljék a Budai Vár környezetét, kényelmesek és az energiafelhasználásuk, ezáltal az üzemeltetésük is kedvező legyenek. Ezek a midibuszok kiállják a környezetterhelés minimalizálás próbáját.

A kerülettel együtt 2013-ban indítottuk el a buszok beszerzését, 909 millió forintos uniós forrás bevonásával sikerült megoldani. Most 16 buszt rendeltünk meg, de további 24 megrendelésére lesz mód a következő években - mondta a főpolgármester-helyettes.

"Kizárólag alacsonypadlós buszokat szerzünk már csak be, ezek klimatizáltak, 39 fő tud egyszerre felszállni, ebből 21 szerencsés utas tud ülőhelyhez is jutni. Az utazási élmény is jó színvonalon tud megtörténni. Ez a midibusz-flotta beszerzése is illik abba a koncepcióba, amely szerint a budapesti közlekedést igyekszünk vonzóbbá tenni, akár az autós közlekedéshez képest is" - hangsúlyozta Szeneczey Balázs.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ


A címlapról ajánljuk