INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Mi lesz az MSZP-vel? - lapszemle

Infostart / InfoRádió
Az MSZP a következő választáson kieshet a parlamentből - mondta a Magyar Időknek Kovács László, a párt egykori elnöke Emelkedő árak, elszálló albérleti díjak és szűkülőkínálat jellemzik a lap szerint az ingatlanpiacot.

Az MSZP a következő választáson kieshet a parlamentből - mondta a Magyar Időknek Kovács László, a párt egykori elnöke. A Horn-kormány külügyminisztere emlékeztetett arra, hogy már öt elbukott választás van a pártja mögött, miközben korábban a választók 35-40 százaléka támogatta a szocialistákat.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a magyar és az osztrák hivatalok késlekedése miatt háromezer Ausztriában dolgozó magyar család nem jut hozzá a jogosan járó osztrák családi pótlékhoz. Noha a magyar kormányhivatal ügyintézőinek számát csaknem megháromszorozták, az eljárások hosszú hónapokig elhúzódnak - olvasható a lapban.

A Népszabadság szerint senki sem tudja garantálni, hogy a téli influenzajárvány idején nem szökik majd ugyanúgy fel a halálesetek száma, ahogy az év elején történt, bár az oltóanyagok szétosztását már megkezdték. Senki sem bizonyos afelől ugyanis, hogy az év eleji halálozási adatok váratlan és nagy mértékű romlása közvetlen összefüggésben van a járvánnyal - fogalmaz a lap szerzője.

Az Index arról ír, hogy egy francia és brit kutatókból álló csapat szerint az Antarktisz olvadása nem járul hozzá olyan drasztikusan a tengerszint emelkedéséhez, mint ahogy azt korábban feltételezték. A Nature-ban publikált tanulmány ugyanakkor nem cáfolja, hogy a probléma ettől függetlenül nagyon jelentős.

A Portfolio oldalán az olvasható, hogy Budapesten jártak a Morgan Stanley londoni elemzői és meglehetősen kedvező képet festenek Magyarország külföldi megítéléséről. Részletesen elemzik a monetáris politika kilátásait, a bankszektor és a kormány javuló viszonyát, valamint a magyar állam finanszírozási lehetőségeit.

A napi.hu arról ír, hogy néhányan a világ legnagyobb hedge fund menedzserei közül az elmúlt negyedévben megszabadultak az amerikai részvényeik egy részétől. Az augusztusi esést időben előrejelző szakértő szerint további jelentős áresések jöhetnek.

Élénkülő forgalom, emelkedő árak, elszálló albérleti díjak és szűkülőkínálat - a Magyar Idők szerint röviden így jellemezhető az ingatlanpiac helyzete. A növekedési ütem alapján az elkövetkező időszakban akár a válság előttinél is több lakás cserélhet gazdát. A kérdés az, hol állnak meg az idén jócskán meglóduló árak, hiszen a befektetői kedv erősödésével az albérletek már szinte megfizethetetlenek.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

A címlapról ajánljuk