eur:
395.07
usd:
370.91
bux:
65143.66
2024. április 19. péntek Emma

Hajdu: hozzá kell szokni a megerősített rendőri jelenléthez

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója szerint hozzá kell szokniuk az embereknek Magyarországon a megerősített rendőri jelenléthez, amely "hosszabb ideig" fennmaradhat.

Hajdu János, akit az ATV kereskedelmi csatorna műsorában kérdeztek csütörtök este, elmondta: azt gondolja, hogy "hozzá kell szoknunk" ahhoz a megerősített rendőri jelenléthez, amelyet az állampolgárok is láthatnak Budapest főbb csomópontjain (a többi között bevásárlóközpontoknál, busz- és vasúti pályaudvaroknál).

Hozzátette ugyanakkor: hogy ez állandósul-e, a belügyminiszter terrorfenyegetettségi fokozattal kapcsolatos döntésétől függ, de "tart tőle", hogy a megerősített rendőri szolgálatnak "hosszabb ideig" fenn kell maradnia.

Arra kérdésre, hogy a magyar muszlim közösségben lehet-e foganatja az Iszlám Állam terrorszervezet propagandájának, Hajdu János válaszában kijelentette: "eléggé szerencsés" Magyarország. A magyar muszlim közösség esetében "higgadt, nyugodt közösségről" van szó, nem látnak semmi olyat, ami radikalizációhoz vezetne, nem hallanak radikális hangokat jelenleg - közölte a TEK főigazgatója.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×