eur:
394.31
usd:
370.05
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Tarlós: a fővárosi cégek 300 millió forint feletti közbeszerzéseit bonyolítaná le az új cég

Önállóan gazdálkodó céget hoz létre a közbeszerzések lebonyolítására a Fővárosi Önkormányzat - közölte a főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában. Tarlós István arról is beszélt, hogy támogatja, hogy Budapest és a pest megyei régió külön egység legyen az európai uniós pályázati pénzek megítélésekor. Szabó Gergő összeállítása.

Önállóan gazdálkodó céget hoz létre a közbeszerzések lebonyolítására a Fővárosi Önkormányzat - közölte a főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában. Tarlós István kiemelte, hogy a fővároshoz tartozó cégek esetében a 300 millió forint feletti közbeszerzéseket bonyolítaná le a szervezet.

"Az a tervünk, hogy a városházán belüli kisebb beszerzéseket - itt 100 millió forintos értékhatárra gondolunk - bennmaradnának a házban. 100 millió forint felett már a szervezet bonyolítana le minden közbeszerzést. A fővároshoz tartozó cégeinknél pedig 300 millió forint lenne ez az értékhatár" - jelentette ki a főpolgármester.

Tarlós István arról is beszélt, hogy támogatja, hogy Budapest és a pest megyei régió külön egység legyen az európai uniós pályázati pénzek megítélésekor, mivel a főváros az ország többi részéhez képest túlságosan fejlett, így a két régió aránytalanul juthat támogatásokhoz a következő uniós ciklusban.

"Nem vagyok vidékellenes. Igaz, hogy budapesti érdekeket kell védenem, csakhogy az a helyzet, hogy a fővárosban termelődik meg a magyar GDP közel 40 százaléka. Ez az Európai Unió bizonyos forrásainak a megszerezhetősége tekintetében Budapestet ez a magas GDP már így is az elérhetetlen kategóriába sorolja. Vagyis Budapest ennél rosszabb helyzetbe ilyen szempontból már nem kerülhet." - mondta Tarlós István.

A főpolgármester a BKV finanszírozásáról azt mondta, hogy a kormány számára készítettek egy koncepciót, és a kerületek is segítenek a közlekedési költségek fedezésében, de a kormány támogatására is szükség lesz.

"Felkértem négy kerületi polgármestert és a pénzügyi helyettesemet, hogy csináljanak megint egy koncepciót. Ezt mi több mint egy hónappal ezelőtt elküldtük. Az az igazság, hogy úgy, ahogy én nem kaptam évekig határozott választ, úgy most a kerületi polgármesterek sem kapnak az ő koncepciójukra eddig választ." - fogalmazott.

Tarlós István kiemelte, hogy a főváros a kerületekkel együtt sem tudja megoldani forráshiányos helyzetet.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×