INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Egy lakás értékének legfontosabb eleme a lokáció - lapszemle

Infostart / InfoRádió
A Magyar Idők a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkárával közöl interjút. A Népszabadság szerint elismerte a kormányzat, hogy hiba csúszott egy jogszabályba.

A Magyar Idők a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkárával közöl interjút. Pogácsás Tibor azt mondta a lapnak, hogy a migránsválságban érintett települések minden olyan többletfeladatra támogatást kapnak a következő hetekben, amelyek a bevándorlás miatt jelentkeztek.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a konzorciumi partnerek változása és a tervezési felhívás késedelmes megjelenése miatt idén már nem indul el az a képzési program, amelynek keretében ötvenezer, legfeljebb nyolc osztályt végzett közfoglalkoztatott ülhetett volna iskolapadba.

A Népszabadság szerint elismerte a kormányzat, hogy hiba csúszott a jogszabályba, amelynek nyomán rengeteg egyetemi hallgatónak kellett volna nagyon szoros, olykor betarthatatlan határidővel záróvizsgát tennie, hogy megszerezze a diplomáját.

Az Index azt írja, hogy a Kepler űrtávcső szabálytalan alakú mozgó objektumokat vett észre egy közeli csillag körül. A portál szerzője úgy fogalmaz, hogy "komoly csillagász nem szívesen dobálózik az idegen intelligens létformákkal, de ezt az eshetőséget is vizsgálják".

A napi.hu a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatójával közöl interjút. Bogsch Erik azt mondta a portálnak, hogy a társaság jelenleg időskori demencia és elhízás elleni hatóanyagokat vizsgáltat új gyógyszerek reményében.

A Portfolio arról ír, hogy a Netflix nagy befektetési sztori volt idén, az árfolyam duplázott az év eleje óta. A tegnap esti gyorsjelentésre azonban "beütötték a papírokat". Vajon ez azt jelenti, hogy vége a szárnyalásnak, vagy van még, ami felfelé hajtsa a részvényeket? Erre keres válaszokat a portál összeállítása.

A Pénzcentrumon az olvasható, hogy az ingatlanpiac elhíresült mantrája szerint egy lakás értékének meghatározásakor a három legfontosabb tényező a lokáció, a lokáció, és természetesen a lokáció. A portál ennek bizonyítására 1250 valós tranzakció alapján, az FHB Index segítségével metrótérképre rakta a fővárosi lakásárakat.

Kapcsolódó hang

Lapszemle 2.
 


Gazdasági lapszemle
 


Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk