eur:
394.34
usd:
369
bux:
65310.1
2024. április 23. kedd Béla

Lázár: nem szabad lemondani a kistelepülésekről

Nem szabad lemondani a kistelepülésekről, a következő években komoly lehetőségek állnak a falvak előtt - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Csongrád megyei Ambrózfalván.

A település- és a vidékfejlesztési forrásokból jelentős összegek fordíthatók egy-egy falura, a kérdés lesz-e értelmes, jó gondolat, amely egy közösség számára megoldást, esélyt kínál - mondta Lázár János Csirik László független polgármester-jelölttel közösen tartott lakossági fórumán.

A település helyzetén lemérhető, milyen egy község képviselő-testülete, polgármestere. Ha egy faluban élők összefognak, lehet eredményeket elérni - hangsúlyozta a politikus.

Lázár János közölte: egy kistelepülés számára kifejezetten fontos a gyerekeket ellátó oktatási, nevelési intézmények helyzete. Minden infrastrukturális és logisztikai feltételt meg kell teremteni, hogy a gyerekek helyben, vagy a közeli településeken színvonalas alap- és középfokú oktatást kapjanak.

A miniszter kifejtette, Magyarországon szükség van a jól képzett munkaerőre, a munkaerő-tartalék pedig a keleti megyékben van.

Sok kistelepülés, így Ambrózfalva lakossága is elöregszik. Az idősekért való felelősségvállalásból ki kell vennie a részét a helyi közösségnek, az egészségügyi és a szociális ellátás szervezésével - mondta Lázár János.

A politikus arra biztatta a fórumon résztvevő mintegy félszáz embert, menjenek el szavazni. Szavai szerint a választáson való részvétel majdnem fontosabb, mint hogy kire szavaznak, mert ez azt mutatja, a helybelieket mennyire foglalkoztatja közösségük jövője.

Lázár János azt javasolta az ambrózfalviaknak, támogassák Csirik Lászlót, aki nem egy párt jelöltje, korábban már hét alkalommal vett részt helyhatósági választásokon, és bizonyította, a helyi közösség érdekeit szolgálja.

Csirik László elmondta, élni kell a kínálkozó uniós hazai pályázati forrásokkal a település fejlesztése érdekében, hogy az vonzó legyen a fiatalok számára, hozzátéve, ebből a szempontból a legfontosabb a munkahelyteremtés. A jelölt a következő évek feladatai közül kiemelte a középületek energetikai korszerűsítését, és a belterületi utak korszerűsítését.

A makói járásban található mintegy ötszáz fős községben vasárnap időközi polgármester-választást tartanak. A polgármesteri posztért négyen indulnak: Bartos János és Csirik László függetlenként, Budai László a Munkáspárt, valamint Farkasné Havrán Ildikó Piroska, a Jobbik jelöltjeként.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×