INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

A kormány 19 milliárd forintból fejlesztené a budai Várat 2017-ig

InfoRádió / MTI
A kormány összesen 19 milliárd forintos forrás biztosításáról döntött a budai Vár rehabilitációját előkészítő munkálatokhoz, valamint az ott található Karmelita kolostor átépítéséhez.

A kabinet erről szóló határozata a Magyar Közlöny csütörtöki számában jelent meg, Orbán Viktor miniszterelnök ellenjegyzésével.

A döntés értelmében a nemzetgazdasági miniszternek 2016-ban 8,2 milliárd forintot, a 2017-ben pedig 5,7 milliárd forintot kell biztosítania a budai Várban található Karmelita kolostor átépítéséhez a Miniszterelnökség költségvetési fejezetében.

Emellett a nemzetgazdasági tárcavezetőnek a budai Vár rehabilitációját előkészítő munkálatokhoz jövőre további 2,4 milliárd forintot, az azt követő évben pedig 2,7 milliárd forintot kell biztosítania ugyanott. A szükséges forrásokat 2016-ban felmerülésükkor, míg 2017-ben a költségvetés tervezésekor kell biztosítani.

A kormány határozatával egyúttal engedélyezte a Miniszterelnökségnek, hogy kezdje meg beruházásokhoz szükséges beszerzési eljárást és megkösse a szükséges vállalkozási szerződéseket.

A címlapról ajánljuk