eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató kultúrközpont nyílik Budapesten

Kulturális központ és kávéház nyílik december 3-án, a fogyatékossággal élők világnapján Budapesten, az egykori Vörösmarty mozi helyén, fogyatékossággal élő munkavállalókkal.

Kárász Róbert televíziós műsorvezető, a program ötletadója, a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány elnöke a helyszínt bemutató szerdai budapesti sajtótájékoztatón elmondta: 2012-ben azért kezdték el a munkájukat, hogy egyszer megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékossággal élő embereknek munkahelyet teremthessenek. Ez az idén megvalósult köszönhetően a Fővárosi Közgyűlés döntésének, amely szerint a következő 15 évben a Vörösmarty mozit a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány üzemeltetheti - mondta.

Kiemelte: az alapítványt Törőcsik Mari alapította. A Nemzeti Színház művésze köszönetet mondott a 620 négyzetméter területű helyszínen mintegy 150 millió forintos beruházással megvalósuló program támogatóinak és további támogatók csatlakozását kérte.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×