INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Ennyit ér a híres Oscar-selfie

InfoRádió / MTI
Legkevesebb 800 millió, de akár egymilliárd dollárt (175,66-219,57 milliárd forintot) is érhet piaci hatásai tekintve a februári Oscar-díjátadó gálán számos világsztárral készült selfie az ötletgazda Publicis francia reklámipari cég vezetője szerint.

Maurice Levy üzletember, a Samsung elektronikai vállalat PR-tevékenységért felelős cég igazgatója az 51. cannes-i audiovizuális vásáron azt mondta, a dél-koreai vállalat telefonjával készített felvétel értéke az adott típusú készülék eladásaiban és hatásában tükröződik.

A Samsung számlájára írható az a "friss" fotó is, amelyen Barack Obama amerikai elnök és David "Big Papi" Ortiz baseballjátékos látható selfie-zés közben, és jól kivehető rajta az Ortiz kezében lévő telefon márkája.

Az Oscar-gálán Ellen DeGeneres ceremóniamester felhívására Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Julia Roberts, Brad Pitt, Meryl Streep, Angelina Jolie és további filmcsillagok közreműködésével készült fotó bejárta az egész világot, és a Twitter közösségi portál legtöbbet megosztott bejegyzése lett.

"Mi csináltuk a Samsungnak. Ez a két híres selfie a mi csapataink munkája volt" - mondta Maurice Levy Cannes-ban. Részleteket azonban nem árult el a stratégiáról, mint ahogy azt sem, hogy fizettek-e Ellen DeGeneresnek vagy David Ortiznak azért, hogy Samsung-készüléket használva szülessen selfie.

A címlapról ajánljuk