INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Pluszpénz a vízügyi ágazatban dolgozóknak

InfoRádió / MTI
A Vízügyi Dolgozók Független Szakszervezete (VDFSZ) kezdeményezésére, a Munkástanácsok Országos Szövetségének (MOSZ) közreműködésével bérmegállapodást kötött a Regionális Vízmű Társaságok Érdekegyeztető Tanácsa a regionális vízmű társaságoknál működő helyi szakszervezetekkel - közölte a MOSZ az MTI-vel kedden.

A megállapodás szerint a munkáltatók vállalják, hogy a 2014. április 1-től december 31-ig terjedő időszakra számított bértömeg és béren kívüli juttatások együttes összegének 2,5 százalékát a bértömeg és/vagy a béren kívüli juttatások összegének felemelésére fordítják.

A munkáltatók azt is vállalták, hogy a márciusi munkabérrel egyidejűleg további egyszeri bruttó 36 000 forintot fizetnek minden dolgozónak, a kifizetések ebben a hónapban megkezdődtek.

A közlemény idézi Pető Sándort, a VDFSZ elnökét, aki elmondta: a tárgyalásokat tavaly novemberben kezdték, a megállapodást március 29-én írták alá, amelyet Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter is jóváhagyott.

A megállapodás szerint a felek ez év szeptemberétől hosszú távú bérfejlesztési stratégia kidolgozásába kezdenek, valamint ezen megállapodásban foglaltak teljesítése miatt létszámleépítésre nem kerül sor - olvasható a MOSZ közleményében.

A címlapról ajánljuk