eur:
393.88
usd:
364.83
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ötvenezernél többen látogatták már meg a Várkert Bazárt

Három és fél nap alatt több mint 51 ezer látogatója volt az április 3-án megnyitott Várkert Bazárnak, a déli palota három kiállítását pedig 12 ezernél is többen nézték meg.

Április 4-től három különálló programot kínáltak a szervezők a Várkert Bazárban: az Erzsébet-lépcsőtől indulva korhű jelmezekbe öltözött idegenvezetők kalauzolták az érdeklődőket, míg a Gloriette-től indulva bárki önállóan is bejárhatta az épületegyüttest. A déli palotákban három kiállítás nyílt meg az épület csütörtöki átadásakor: A modern reneszánsz derült idomai, az Ostromok és hétköznapok, valamint az Egy építkezés képei című tárlat. A épületegyüttesre már a megnyitó délutánján is csaknem négyezren voltak kíváncsiak - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.

A közlemény idézte L. Simon László kormánybiztost, aki szerint a több mint ötvenezer látogató "hiteles visszaigazolása az elmúlt hónapok megfeszített munkájának", valamint megjegyezte, hogy a visszajelzések alapján úgy tűnik, a látogatók többségének tetszett a megújult a műemlék.

Az 1883-ban épült Várkert Bazár az Európai Unió támogatásának és a magyar állam forrásainak köszönhetően, a tervező, Ybl Miklós születésének 200. évfordulója előtt három nappal nyílt meg a közönség előtt. Az épületegyüttes első ütemét, az Ybl által tervezett részeket április 3-án délelőtt avatta fel Orbán Viktor miniszterelnök, a beruházás második ütemének - a multifunkcionális rendezvényközpont, a 300 férőhelyes mélygarázs és a reneszánsz kert - építése várhatóan augusztus 28-ra fejeződik be.

A déli palotákban lévő kiállítások hétfő kivételével minden nap ingyenesen látogathatók.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×