eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A Wizz Air bővíti budapesti bázisát

Jövőre újabb repülőgéppel bővíti budapesti bázisát a Wizz Air, a légitársaság nyolcadik, budapesti gépével 20 százalékkal, 2,9 millióra nő a légitársaság Budapestről elérhető ülőhelykapacitása - jelentette be Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Kiemelte: az Airbus A320-as repülőgép 2014. március 14-én áll forgalomba, tovább növelik a járatsűrűséget 9 Budapestről induló útvonalon, például Londonba, Eindhovenbe, Barcelonába vagy Isztambulba.

A Wizz Air jövőre összesen 11 új gépet állít forgalomba, ebből hárommal régieket pótolnak, és összességében 45-ről 53 gépesre nő a légitársaság flottája - fűzte hozzá.

Váradi József emlékeztetett arra, hogy 2012-ben 12 millió utast szállított a Wizz Air, amely jelenleg 17 állomásról több mint 290 útvonalon, 35 ország 95 különböző úticéljára repül. Hangsúlyozta: 2013-ban öt új útvonalat indított el a légitársaság, így a magyar utasok már Dubaiba, Bakuba, Máltára, Isztambulba és Moszkvába is eljuthatnak a Wizz Airrel. A légitársaság összesen 35 útvonalon üzemeltet járatokat Budapestről.

A vezérigazgató szerint a turizmus kedvező képet mutat jelenleg Magyarországon, májusban a beutazó turisták száma 18, a vendégéjszakáké 16 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, emellett a szállodák összbevétele is emelkedett.

Kérdésre válaszolva Váradi József elmondta: egyiptomi járatuk indítását felfüggesztették az ottani belpolitikai és az azzal összefüggő biztonsági helyzet miatt; 2013-ban már biztosan nem indul el a járat, a kérdés 2014-ben kerülhet újra napirendre.

Váradi József arra a kérdésre, hogy készülnek-e egy esetleges új konkurens megjelenésére, azt mondta, nem lát üzletileg reális esélyt arra, hogy egy új szereplő lépjen be a piacra.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×