eur:
388.35
usd:
360.36
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

KIM: nem emelkedtek a vezetői bérek a tárcánál

Hibás adatok kerültek fel a kormány honlapjára a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban (KIM) foglalkoztatottak létszámáról és személyi juttatásairól, a tárcánál nem nőttek a vezetői bérek - írta a KIM a közleményében.

Hangsúlyozták, a kedden közzétett vezetői illetmények magas összege a számítógépes lekérdező rendszer nem megfelelő adatszolgáltatása miatt adódott. A foglalkoztatottak létszámára és személyi juttatásaira vonatkozó összesített adatokat a minisztérium ismételten közzé fogja tenni.

A KIM szerint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény alapján "a minisztérium által negyedévente közzétett adatokban jól nyomon követhető, hogy a kormányzati intézkedéseknek megfelelően a KIM-ben lecsökkent a vezetői létszám, s ezzel együtt a vezetői illetmények összege is".

A Népszava keddi számában írt arról, hogy a kormany.hu-ra feltöltött aktuális bérkimutatás szerint a KIM-nél június végén 135 - március végéhez képest 19-cel kevesebb - vezető dolgozott. "Juttatásaikra mégis éppen negyedével többet, mintegy 451 millió forintot költöttek közpénzből" - írta a lap, amely szerint ez azt jelentené, hogy "míg az idei első negyedévben egy, a KIM-ben dolgozó vezető, illetve vezető beosztású tisztségviselő havi átlagos juttatása 781 ezer forint volt, ez az összeg néhány hónap alatt 42 százalékkal, havi 1,11 millióra nőtt".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×