eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

NMHH: a támogatottak 95 százalékánál beszerelték az átalakítót

Egy héttel az analóg földfelszíni műsorszórás lekapcsolása előtt a támogatott háztartások 95 százalékában már befejezte a földfelszíni digitális tévévételi eszközök beszerelését a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az ország középső részén - közölte szerdán az NMHH.

A hatóság arra figyelmeztet, hogy az ország középső tizennégy megyéjében egy hét múlva, július 31-én, 12.30-kor megszűnik a hagyományos analóg földi műsorszórás, és aki még mindig csak az M1, a TV2 és az RTL Klub adásait fogja, és képernyőjén folyamatosan látja a digitális átállás logóját, valamint egy visszaszámlálót, az július 31-e után nem fog tudni televíziózni, ha nem áll át a digitális adások vételére.

Az első lekapcsolási ütemben érintett háztartások közül 55 ezren igényelték az NMHH segítségét az átálláshoz. A hatóság a jogosult háztartások 95 százalékában már beszerelte a szükséges digitális vételi eszközöket vagy biztosította a kedvezményes előfizetéses csomaghoz való hozzáférést.

Az első ütem területén élők a támogatást az átállás után még egy hónapig kérhetik, és a jogosult kérelmezők háztartásaiban az NMHH az analóg lekapcsolás után is folytatja a beszereléseket.

Aki nem jogosult a támogatásra vagy nem igényli a segítséget és érintett az átállásban, annak érdemes minél előbb átállnia a földfelszíni digitális vételre - emlékeztet a hatóság. Nem kell várni július 31-ig, hiszen a digitális földi műsorszórással terjesztett adások már most is elérhetőek az ország egész területén.

A digitális átállás érintettjei azok, akik jelenleg kizárólag az M1, az RTL Klub és a TV2 műsorait fogják földi sugárzás vételére alkalmas antennával. Õk július 31. után csak úgy tudnak ingyenesen televíziózni, ha meglévő készülékükhöz egy jelátalakítót, vagyis set-top-box-ot, és egy antennát kapcsolnak. A modern televíziókhoz set-top-box sem kell, mert azt beépítve tartalmazza a készülék.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×