eur:
392.63
usd:
366.46
bux:
66796.85
2024. április 26. péntek Ervin

Így közeledik egymáshoz Mesterházy és Bajnai - lapszemle

A Népszabadság arról ír, hogy megvolt az első lépés az MSZP és az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért választási szövetség együttműködése felé.

Nemcsak az egyéni jelöltek kaphatnak majd egymillió forintos költségvetési támogatást 2014-től a kampányfinanszírozási törvény tervezete szerint, hanem az országos listát állító pártok is jogosultak lennének állami források igénybevételére - olvasható a Magyar Nemzetben. A tervezet értelmében a támogatással a pártoknak a régi szabályok szerint az Állami Számvevőszék felé kell majd elszámolniuk.

A Népszabadság arról ír, hogy megvolt az első lépés az MSZP és az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért választási szövetség együttműködése felé. Mesterházy Attila és Bajnai Gordon ugyanis a többi között közös jelöltek állításában állapodott meg a hétvégén.

Az Indexen az olvasható, hogy a Horn-kormány idején még pártállástól függetlenül közösen vadásztak és falatoztak a képviselők, de már csak a közös énekkar és a focicsapat maradt az Országgyűlésben. A helyzet Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök színre lépésével durvult el.

A Napi Gazdaság szerint a tervezett kötelező betétdíj-rendszer bevezetése veszélyeztetné a szelektív hulladékgyűjtési program sikerességét. Bővebben a témáról 9 óra után, Üzleti Reggeli című műsorunkban hallhatnak.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy panasszal élt a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a Központi Nyomozó Ügyészség azon határozata ellen, amelyben megszüntették a moszkvai kereskedelmi kirendeltség 2008-as eladásával összefüggő nyomozást. Az ügyészség részben azzal indokolta két héttel ezelőtti döntését, hogy a vagyontanács tagjaival szemben nem merülhet fel a hűtlen kezelés bűncselekménye.

Az Index beszámolt a tegnap tartott Veletech 2013 elnevezésű technológiai showról, amely - mint írják - különös egyvelege volt a hekkerkedésnek, a kereskedelemnek és az oktatásnak. A portál szerint körülbelül kétezren látogattak el a Millenárisra, hogy megismerjék a legújabb telefonokat, tableteket és fényképezőket.

A Napi Gazdaság négy magyarországi nagybank elmúlt évekbeli veszteségeit vette górcső alá, ami összesítve csaknem 700 milliárd forintra rúgott. A cikk hozzáteszi, hogy jelenleg még mindig nem látszik, hogy mitől nöhetne a pénzintézetek hitel-állománya. Bővebben a témáról 9 óra után, Üzleti Reggeli című műsorunkban hallhatnak.

A portfolio.hu szerint a hotelszektor az ingatlanpiac azon kevés szegmenseinek egyike ahol van némi mozgás, mivel a szállodák most is képesek arra, hogy folyamatos cash-flow-t produkáljanak, a viszonylagos siker és a magyarországi turizmus azonban meglehetősen ingoványos talajon egyensúlyoz. A portál Hegedűs Attilával, a BDO ügyvezető partnerével készített interjút.

A pénzcentrum.hu a hazai élelmiszerüzletekben is egyre gyakrabban látható újszerű megoldásokról ír, amelyek segítik a vásárlást és könnyebbé teszik a vevők vagy épp az eladók dolgát. A portál arról készített összeállítást, hogy várhatóan hogyan vásárolunk néhány év múlva.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×