eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Fodor új pártja elutasítja "az SZDSZ értelmiségi gőgjét"

Liberálisok néven hozott létre új pártot Fodor Gábor, a Fidesz egyik alapító tagja, az SZDSZ volt elnöke, aki új szervezete bemutatóján több liberalizmust, személyközpontú és hazafias politikát hirdetett.

Fodor Gábor pártja szombati budapesti "zászlóbontásán" újságíróknak elmondta, Magyarországnak a jelenleginél több liberalizmusra van szüksége, mivel a közhiedelemmel ellentétben nem a liberális gondolat okozta az ország problémáit, hanem éppen ellenkezőleg, annak fokozatos háttérbe szorulása. Példaként említette, hogy míg a rendszerváltás utáni néhány évben, amikor erős volt a magyar liberalizmus, Magyarország a régió éllovasa volt, de amint csökkent a liberalizmus, úgy kezdtek sorakozni a problémák és váltunk sereghajtókká.

Több liberalizmusra van szükség emellett azért is, mert az állam gyámkodása soha nem segít - folytatta a volt miniszter, hozzátéve: a liberálisok az embert képviselik ellentétben a konzervatívokkal és szocialistákkal, akik mindig az államban hisznek.

Fodor Gábor a pártalapítás időzítéséről szólva megjegyezte, az elmúlt három évben arra vártak, hogy valakik létrehozzanak egy liberális pártot, mivel a liberális szavazókat senki sem képviselte, a különböző ellenzéki formációk ugyanis mind inkább baloldalinak mondhatók.

Kiemelte, tudatosan fiatalokat, politikai múlttal nem rendelkezőket keresett új szervezetéhez, mert ezzel is világossá szerette volna tenni: "ez itt a jövő".

A korábbi szabaddemokrata politikus megjegyezte, programjuknak az Együttérző liberalizmus címet adták, ezzel is hangsúlyozva, elutasítják az SZDSZ "értelmiségi gőgjét", helyette toleránsak kívánnak lenni a társadalom jelentős része felé. Fodor Gábor hozzátette ugyanakkor, a szabaddemokraták volt vezetőjeként nem tagad meg mindent, amit az SZDSZ képviselt. Ami jó és vállalható volt az tovább visszük, így például a jogállam és az alkotmányos jogok képviseletét, a piacgazdaság melletti kiállást - sorolta, megjegyezve, továbbra is büszke a sorkatonaság eltörlésére, valamint az oktatás, a kultúra és a környezetvédelem területén elért eredményeikre.

Fodor Gábor kitért arra is, hogy liberálisként szeretik a hazájukat és nem látja ellentmondásosnak, hogy valaki egyszerre legyen liberális és hazafi.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×