eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Kínába utazik Szijjártó Péter

Szijjártó Péter, a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztos szerdán Kínába utazik - tájékoztatta sajtófőnöke az MTI-t. Varga Éva közölte: a kormánybiztos Pekingben aláírja a huszadik stratégiai együttműködési megállapodást, ezúttal a kormány és a kínai Huawei Technologies között.

Szijjártó Péter előadást tart a Kínai Vállalatok Külföldi Befektetési Konferenciáján a magyarországi befektetési környezetről, majd tárgyal Csiang Jao-ping kínai kereskedelmi miniszterhelyettessel, valamint a Kínai Fejlesztési Bank és a Kínai Vasútépítési Vállalat (CCECC) vezetőivel a "V0" Budapestet elkerülő vasúti körgyűrű finanszírozási és kivitelezési lehetőségeiről. Megbeszélést folytat továbbá a kínai Eximbank vezetőivel a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztéséről.

Varga Éva hozzátette: az első tíz kínai befektető csütörtökön átadja a kormánybiztosnak a magyarországi letelepedési engedély iránti kérelmét.

Egyeztetések kezdődnek a Wanhua IG vezetőivel a cég további magyarországi befektetéseinek lehetőségeiről, valamint aláírnak egy hitelszerződést a Wizz Air és a kínai ICBC Bank között.

Szijjártó Péter találkozik Szung Tao kínai külügyminiszter-helyettessel, akivel többek között egyeztet a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 11:53
×
×
×
×