eur:
392.16
usd:
366.74
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Ötmilliárd forintot injekcióznak az egészségügybe - lapszemle

Az egészségügyi várólistákon szeretne rövidíteni a kormány egy ötmilliárd forintos rendkívüli pénzinjekcióval - írja a Népszabadság. A Napi Gazdaság írása szerint hosszútávon is megmarad az a jól menő, élelmiszerlánchoz nem csatlakozó kisbolti kör, amelyre a Cash and carry üzleti modell épülhet.

A Népszabadság cikkéből kiderül: az egészségügyi várólistákon szeretne rövidíteni a kormány egy ötmilliárd forintos rendkívüli pénzinjekcióval. Az akciós műtétek májustól kezdődhetnek, ezek a lap információi szerint a legköltségesebb beavatkozásokra, főként a gerinc-, illetve csípőprotézis beültetésre már több mint hat hónapja várakozók számára lennének elérhetőek. Részletek a Népszabadságban.

A Napi Gazdaság írása szerint hosszútávon is megmarad az a jól menő, élelmiszerlánchoz nem csatlakozó kisbolti kör, amelyre a Cash and carry üzleti modell épülhet. Roland Ruffing, a Metro-üzletlánc vezérigazgatója szerint ezen a területen még növekedési potenciál is van. Ugyanakkor a válság őket is érintette, 2009-hez képest 2011-ben 10 százalékkal kisebb volt a cégcsoport üzemi eredménye. Részletek a Napi Gazdaságban.

Az index egy videót közöl a taxasi El Pasó-i városháza felrobbantásáról. A mindössze 34 éves épületet azért kellett ilyen drasztikus módszerrel eltüntetni, hogy a helyére egy baseball-satadion épülhessen. Az új létesítmény az 50 millió dollárból megújuló belváros egyik turisztikai célpontja lehet majd a befektetők szerint. Részletek az indexen.

A Magyar Nemzetnek Bolcsik Zoltán, a Nemzeti Védelmi Szolgálat vezetője adott interjút. A vezérőrnagy elmondta: a jórészt korrupciós ügyeket feldolgozó napi munka során világossá vált számukra, hogy a rendvédelmi állomány megvesztegetésében érdekelt alvilág vezetői már feltérképezték a szolgálatot. A szolgálat vezetője hozzátette: a jelenlegi 415 fős állományuk 40-50 fővel bővülhet a közeljövőben. Részletek a Magyar Nemzetben.

A pénzcentrum.hu a lakáshirdetések anomáliáiról készített összeállítást. A cikk szerint botrányos alaprajzokkal találkozhat az, aki ingatlanvásárlásra szánja el magát. A hirdetési portálokon megjelenő skiccek a gazdasági portál szerint többnyire a hazai ingatlanközvetítők hozzá nemértéséről tanúskodnak. Ezt csak tetézik a rossz fotók és a helyesírási hibáktól hemzsegő, értelmezhetetlen ajánlatok. Részletek a pénzcentrum.hu-n.

Az index összeállításából kiderül: Stephen Hawking szerint ezer évünk maradt a földön. A 71 éves elméleti fizikus szerint az egyetlen megoldás elmenekülni erről a törékeny bolygóról, így az emberiség jövője az űrkutatás fejlődésétől függ. Részletek az indexen.

A Napi Gazdaság cikkéből kiderül: a hagyományos és a megújuló energetikában is lát perspektívát a régióban és Magyarországon is az orosz állami Roszatom, amely a paksi bővítés elnyerése esetén hosszabb távon is együttműködne magyarországi cégekkel. A cég elsődleges számításai szerint legalább 30 százalékos lehet a helyi beszállítók részesedése a projektben. Részletek a Napi Gazdaságban, és az InfoRádió reggel 9 órakor kezdődő Üzleti Reggeli című műsorában.

A pénzcentrum.hu írása szerint idén nyáron megéri Ciprusra utazni. Az elmúlt hetek, hónapok politikai, gazdasági feszültségei ugyanis jótékony hatással voltak a szállodai árakra, amelyek 10-15 százalékkal olcsóbbak, mint a korábbi években. A Külügyminisztérium tájékoztatása szerint a ciprusi válságból a szigetre látogató turisták gyakorlatilag semmit sem érzékelnek. Részletek a pénzcentrum.hu-n.

A portfolio.hu összeállításából kiderül: már okostévén is lehet fizetni, köszönhetően a PayPal és az LG együttműködésének. A megoldással azonnal fizetni lehet interaktív reklámokban szereplő termékekért, vagy például jótékonysági szervezeteknek is adományozhatnak a tévénézők a foteljukban ülve. A tranzakciók egyetlen gombnyomással elvégezhetők. A PayPal és az LG megoldása már elérhető Amerikában, Nagy-Britanniában és Kanadában, nemsokára azonban több európai országban is megjelennek a termékkel. Részletek a portfolio.hu-n.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×