eur:
394.63
usd:
371.87
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Ijesztő eredményeket hozott a ruhaboltok vizsgálata - lapszemle

A Pénzcentrum.hu írásából kiderül, hogy, veszélyes anyagokat találtak magyarországi neves ruhaboltok kínálatában. Az ijesztő eredmények a Greenpeace International vizsgálata után kerültek nyilvánosságra.

A Pénzcentrum.hu írásából kiderül, hogy, veszélyes anyagokat találtak magyarországi neves ruhaboltok kínálatában. Az ijesztő eredmények a Greenpeace International vizsgálata után kerültek nyilvánosságra. A szervezet vezető divatcégek, így pl. az Armani, Zara, Calvin Klein, Mango, Marks and Spencer forgalmazott ruháit vizsgálta a világ 27 országában és 20 divatmárka ruháiban mutattak ki rákkeltő, vagy hormonzavart okozó anyagokat.

Az Index azt írja: a gyászoló hozzátartozók pénzére is vigyázni próbálna az a halottakkal kapcsolatos készülő jogszabálycsomag. A lap úgy tudja: felvetődött, hogy spórolni lehetne az elhunytak öltöztetésén, ha a rokonok maguk végeznék el ezt a feladatot. Egy boncmester szerint a lehetőség most is adott, de szinte senki sem él vele, és aki mégis megpróbálja, jó eséllyel feladja.

A Magyar Nemzet szerint bár Szaúd-Arábia mérhetetlenül nagy olajjövedelmeinek köszönhetően dúskál a pénzben, Rijád nem akarja gazdagságát eltékozolni értelmetlen befektetésekre. Magyarország igencsak látványos keleti nyitása azonban azt elérte, hogy a szaúdi üzletemberek lassan felfedezik hazánkat. Ennek részleteiről a Magyar Nemzetben olvashatnak.

A Népszabadság úgy tudja: az ombudsman és az esélyegyenlőségi hivatal közbenjárását kéri az egészségügyben dolgozók kényszernyugdíjazása miatt a Semmelweis Egyetem Közalkalmazotti Tanácsa. A szervezet elnöke szerint a kötelező nyugdíjazásról szóló törvény alkotmányosan aggályos lehet.

A Pénzcentrum.hu teljesebbé tette bankszámla-körképét. Frissített összeállításukból kiderül, hogy a januártól bevezetett tranzakciós adó miatt a pénzintézetek hogyan változtattak ismét a díjaikon. Érdemes tájékozódni, mert februártól több helyütt drágább lesz a készpénzfelvétel és a számlacsomagok díjai is emelkedtek.

A Napi Gazdaságból megtudhatják: tavaly rekordösszeget, több mint 1200 milliárd forintot költött az állam a korábban felvett hiteleinek finanszírozására. Ez az összeg százmilliárd forinttal magasabb az előző évi kiadásoknál, és idén is várhatóan emelkedik majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×