eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Megszórták Budapestet

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. keddre virradó éjszaka megelőző jelleggel szórta Budapest útjait, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást küldött, hogy ónos eső várható - közölte a társaság kedd reggel.

Közleményük szerint Budapestet az előrejelzéseknek megfelelően a hajnali órákban csapadékzóna érte el. Változó intenzitással, változó területi eloszlásban különböző halmazállapotú csapadék esik.

A közterület-fenntartó az éjszakai műszakban a legmagasabb, hármas készültségi fokozatban állt készenlétben, a riasztás után teljes télicélgép-flottájával kivonult, és a budapesti fő- és közösségi közlekedési útvonalakon preventív szórást végzett.

A társaság központi ügyelete folyamatos kapcsolatot tart a Budapesti Közlekedési Központ fődiszpécserével. Hajnalban a közösségi közlekedés elindult.

Az FKF az első ütemben az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszain, az autópályák bevezető szakaszain, a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátásában fontos logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon dolgozik.

Az FKF arra kéri az ingatlantulajdonosokat, hogy az előttük lévő járdaszakaszokat tisztítsák meg a gyalogosbalesetek elkerülése érdekében.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×