INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Újra erős havazás, ismét figyelmeztetés

Infostart / InfoRádió
Szerdán a késő délutáni óráktól a Dunántúl délnyugati harmadán, Zala és Vas megyében, illetve Somogy megye délnyugati felén, kiterjedt havazás kezdődik, amely később átterjed a Dunántúl északkeleti részére és a középső megyékre. A lehulló friss hó mennyisége csütörtök éjfélig általában 5-25 centiméter lehet, egyes helyeken akár a 30 centimétert is elérheti.

Szerdán a késő délutáni, esti óráktól a Dunántúl délnyugati harmadán, Zala és Vas megyében, illetve Somogy megye délnyugati felén, kiterjedt havazás kezdődik, amely később (éjjel illetve csütörtök reggel) átterjed a Dunántúl északkeleti részére és a középső megyékre. Hószállingózás, gyenge havazás már előtte is lehet - olvasható a met.hu oldalon.

A lehulló friss hó mennyisége csütörtök éjfélig összességében a Dunántúlon általában 5-20 centiméter között valószínű, de helyenként, elsősorban Vas, Zala megyében, esetleg Veszprém megye nyugati részén, 25 centiméter körüli mennyiség is hullhat. A Duna-Tisza közének nyugati részén, Pest megyében, valamint az Északi-középhegység nyugati felén jellemzően 6-7 centiméter friss hóréteg valószínű. Másutt számottevő friss hó nem várható.

A megélénkülő, majd megerősödő északi szél a Nyugat-Dunántúlon hófúvást okoz, főként csütörtökön akár magasabb hótorlaszok is létrejöhetnek.

A címlapról ajánljuk