eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Egy hónapig lehet pályázni az ócsai szociális lakóparkba

Keddtől pályázhatnak az ócsai szociális lakópark nyolcvan lakására a bérlők. Áprilisban már be is költözhetnek a családok.

Egy hónapjuk van a szorult helyzetbe került családoknak arra, hogy pályázatot adjanak be az ócsai szociális lakópark 80 lakásának valamelyikére. A pályázatokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak kell elektronikus és papíralapú példányban benyújtani. Morva Emília, a szervezet fővárosi vezetője hangsúlyozza: a családok kapnak segítséget a kitöltéshez.

Azok pályázhatnak, akiknek a lakását 2011. október 1. és 2012 november 30. között kényszerértékesítésre jelölték ki, mert nem tudták fizetni a hiteltörlesztést. A lakás forgalmi értéke nem lehetett több Budapesten és a megyei jogú városokban 25 millió, más településen pedig 20 millió forintnál.

A pályázók közül bizottság választja ki az ócsai szociális lakóparkba beköltözőket, a testület tagjait a szociál- és nyugdíjpolitikáért felelős miniszter jelöli ki március 14-éig. A bizottság március 25-ig 50 négytagú, 20 öttagú és 10 hattagú háztartást jelöl ki bérlőnek.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat rászorultság állít fel sorrendet, a végleges döntést egy illetékes miniszter által kijelölt bizottság hozza majd meg március 25-ig. Morva Emília azt mondta: áprilisban már be is költözhetnek a bérlők, a kezdeti nehézségben pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat igyekszik a segítségükre lenni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×