INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Egy hónapig lehet pályázni az ócsai szociális lakóparkba

Infostart / InfoRádió
Keddtől pályázhatnak az ócsai szociális lakópark nyolcvan lakására a bérlők. Áprilisban már be is költözhetnek a családok.

Egy hónapjuk van a szorult helyzetbe került családoknak arra, hogy pályázatot adjanak be az ócsai szociális lakópark 80 lakásának valamelyikére. A pályázatokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak kell elektronikus és papíralapú példányban benyújtani. Morva Emília, a szervezet fővárosi vezetője hangsúlyozza: a családok kapnak segítséget a kitöltéshez.

Azok pályázhatnak, akiknek a lakását 2011. október 1. és 2012 november 30. között kényszerértékesítésre jelölték ki, mert nem tudták fizetni a hiteltörlesztést. A lakás forgalmi értéke nem lehetett több Budapesten és a megyei jogú városokban 25 millió, más településen pedig 20 millió forintnál.

A pályázók közül bizottság választja ki az ócsai szociális lakóparkba beköltözőket, a testület tagjait a szociál- és nyugdíjpolitikáért felelős miniszter jelöli ki március 14-éig. A bizottság március 25-ig 50 négytagú, 20 öttagú és 10 hattagú háztartást jelöl ki bérlőnek.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat rászorultság állít fel sorrendet, a végleges döntést egy illetékes miniszter által kijelölt bizottság hozza majd meg március 25-ig. Morva Emília azt mondta: áprilisban már be is költözhetnek a bérlők, a kezdeti nehézségben pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat igyekszik a segítségükre lenni.


A címlapról ajánljuk