INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Hoffmann: Az ELTE gyakorlóiskolájának sorsa nem a tárca kezében van

InfoRádió / MTI
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem gyakorlóiskolájának sorsa jelenleg az ELTE és a hegyvidéki önkormányzat kezében van - jelentette ki sajtótájékoztatóján Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár pénteken Budapesten.

Elmondta: tudnak arról, hogy a XII. kerületi önkormányzat már nem folyósítja az iskola működtetését biztosító szerződésben vállalt támogatást. Hozzátette, ha nem találnak megoldást, és a középiskolai részleg veszélybe kerülne, akkor a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ közbelép, és gondoskodik a gyerekek vagy az egész iskola átmentéséről és továbbviteléről.

Az oktatási államtitkár szerint az lenne a helyes, ha ezt a tanévet az ELTE és a helyi önkormányzat meg tudná oldani, hiszen az érettségi előtt álló diákokat nem lehet más intézményekbe vinni. Hoffmann Rózsa hangsúlyozta: ez a probléma jelenleg nem a tárca ügye.

A fővárosi Gárdonyi Géza Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatón az államtitkár bejelentette, hogy a következő hetekben számos oktatási intézményt felkeresnek országszerte, hogy személyesen ellenőrizzék az átadás folyamatát. A tervek szerint ebbe Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter is bekapcsolódik.

Hoffmann Rózsa szerint az intézmények átvétele zökkenőmentesen, kisebb problémákkal zajlik, a tanítás mindenütt rendben folyik.

Hoffmann Tamás, Újbuda fideszes polgármestere a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, már múlt év ősze óta dolgoztak azon, hogy gond nélkül történjen meg az intézmények átadása. A polgármester a legfontosabb feladatok közé sorolta a kötelező úszásoktatás további biztosítását és a diáksport támogatását.

Laucsek István, a XI. kerület tankerületi igazgatója hangsúlyozta: minden segítséget megkaptak az önkormányzattól annak érdekében, hogy az átállás tanév közben is megvalósulhasson.

Homolay Károly, az általános iskola igazgatója szerint az idei év ugyanúgy kezdődött, ahogyan a tavalyi lezárult, így a tanárok időben megkapták fizetésüket, és a közműszámlákat is kifizették.

A címlapról ajánljuk