eur:
387.73
usd:
357.75
bux:
68180.99
2024. május 17. péntek Paszkál

Kikapcsolási moratóriumot hirdet az ünnepekre a Tigáz is

Felfüggeszti december 21. és január 2. között a lejárt tartozások miatt a gázszolgáltatás kikapcsolását lakossági ügyfeleinél a Tigáz - tájékoztatta a cég szóvivője hétfőn közleményben az MTI-t.

Száraz Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy bár a vállalatnak igen nagy a kinnlevősége és a hatvan napot meghaladó tartozások száma, az ünnepek alatt egyetlen család otthonát sem fogják fűtés nélkül hagyni.

Az EDF Démász a múlt héten közölte, hogy december 20. és 2013. január 6. között nem kapcsolja ki az áramot azoknál a lakossági ügyfeleinél, akiknek számlatartozásuk van. Hozzátették: a nehéz anyagi körülmények között élő családok védelmében meghirdetett kikapcsolási moratórium nem vonatkozik a nem lakossági ügyfelekre, és azokra sem, akik más energiakereskedővel szerződtek.

Giró-Szász András kormányszóvivő korábban közölte, hogy október 15. és április 15. között, a fűtési szezon ideje alatt egyes közfeladatot ellátó állami és önkormányzati intézményeket - szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi, egészségügyi és közoktatási intézményeket - tilos kikapcsolni az energia-, így a gáz-, a hő- és az áramszolgáltatásból.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×