eur:
392.91
usd:
366.41
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Navracsics: Az energiaipari cégek birtoklása biztonsági kérdés

Egyrészt a növekvő rezsiköltségek megállítása, másrészt stratégiai motivációk állnak amögött a kormányzati szándék mögött, hogy egy nem profit alapon működő közszolgáltatási rendszert alakítsanak ki. Ezt Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes mondta az M1 reggeli műsorában.

A politikus azt mondta: a válság megmutatta, hogy az energiaipari cégek birtoklása biztonsági kérdés. Úgy vélte: nem véletlen, hogy a közép-európai országok többsége állami tulajdonban tartotta ezeket a vállalatokat. Navracsics Tibor hangsúlyozta: a tranzakció előtt a közösségi jogi környezetet is meg kell vizsgálni annak felmérésére, hogy versenyjogi szempontból nem aggályos-e az E.ON-nál lévő tulajdonrész visszavásárlása.

Orbán Viktor kormányfő szombaton, egy kőszegi közéleti rendezvényen mondta azt, hogy Magyarország rövidesen visszavásárolja az E.ON-nál lévő részvénycsomagot a németektől.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×