INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Tarlós: Nem maradhat projektek nélkül a Városháza

InfoRádió / MTI
A főpolgármester szerint nem marad projektek nélkül a budapesti Városháza a 2014-től 2020-ig terjedő európai uniós finanszírozási ciklusban.

Tarlós István főpolgármester az M1 reggeli műsorában Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetőjének korábbi szavaira reagált. A főpolgármester az ellenzéki politikus felvetésére, hogy az előző vezetés minden fontos tendert előkészített azt mondta: éppen az volt a probléma, hogy a 2013-ig terjedő uniós támogatási ciklusra egyetlen egy projekt sem volt előkészítve.

Jelezte, hogy mindeközben elindult az 1-es és a 3-as villamosprojekt, a budai fonódó villamos beruházás, megoldódik a CET ügye, visszavásárolták a Fővárosi Vízműveket és kormánytámogatást kapott négy nagy közlekedésfejlesztési beruházás. Megerősítette: jelenleg 75 százalék körüli a négyes metró készültsége.

A Szent Gellért téri csőtörésre utalva megjegyezte: a hátralévő műszaki feladatok veszélyeztetik legkevésbé a metró átadását, a jogi, pénzügyi problémák - így a korábbi szerződésből adódó 120-130 milliárd forintos kivitelezői többletkövetelés - sokkal inkább.

A címlapról ajánljuk