INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Megalakult a főváros bűnmegelőzési és közbiztonsági bizottsága

InfoRádió / MTI
Megalakult a Fővárosi Közgyűlés bűnmegelőzési és közbiztonsági bizottsága, miután a képviselők szerdán egyhangúlag jóváhagyták a vonatkozó javaslatot.

A testület létrehozásáról április végi ülésén, jobbikos javaslatra döntött a közgyűlés. Az indoklás szerint a főváros lakosságszáma és közigazgatási területe miatt a közbiztonság fenntartása számottevő feladatot jelent, részben az elkövetések száma, részben a bűncselekmények sokrétűsége miatt.

A határozat szerint az új bizottság elnöki posztját Zsolnai József (Fidesz-KDNP) kapja, alelnöke Orbán Gyöngyi (Fidesz-KDNP) és Czeglédi János (Jobbik). A testület tagja Molnár Gyula (MSZP), valamint Rozgonyi Zoltán, Szabó Miklós és Varsányi Péter. Utóbbiak nem tagjai a közgyűlésnek, ők a szavazás után esküt tettek.

A bizottság tárgyalja majd egyebek mellett a budapesti rendőrfőkapitány kinevezésével összefüggő előterjesztést, éves beszámolót készíttet a közbiztonság megszilárdítása érdekében végzett tevékenységről, beszámoltatja a főváros közterület-felügyeletének vezetőjét, véleményezi a közterületek rendjével kapcsolatos közgyűlési rendelettervezeteket, valamint javaslatot tesz a fővárosi rendvédelmi szervek, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége részére nyújtandó támogatásokra.

Jóváhagyta a Fővárosi Vízművek részvényeseivel kötött, a befektetői jogviszonyok megszüntetéséről szóló végleges megállapodást a Fővárosi Közgyűlés.

A zárt ülésen tárgyalt határozatot a Fidesz-KDNP, a Jobbik és az LMP támogatta, az MSZP képviselői a szavazáskor tartózkodtak.


A címlapról ajánljuk