eur:
394.08
usd:
364.99
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Megalakult a főváros bűnmegelőzési és közbiztonsági bizottsága

Megalakult a Fővárosi Közgyűlés bűnmegelőzési és közbiztonsági bizottsága, miután a képviselők szerdán egyhangúlag jóváhagyták a vonatkozó javaslatot.

A testület létrehozásáról április végi ülésén, jobbikos javaslatra döntött a közgyűlés. Az indoklás szerint a főváros lakosságszáma és közigazgatási területe miatt a közbiztonság fenntartása számottevő feladatot jelent, részben az elkövetések száma, részben a bűncselekmények sokrétűsége miatt.

A határozat szerint az új bizottság elnöki posztját Zsolnai József (Fidesz-KDNP) kapja, alelnöke Orbán Gyöngyi (Fidesz-KDNP) és Czeglédi János (Jobbik). A testület tagja Molnár Gyula (MSZP), valamint Rozgonyi Zoltán, Szabó Miklós és Varsányi Péter. Utóbbiak nem tagjai a közgyűlésnek, ők a szavazás után esküt tettek.

A bizottság tárgyalja majd egyebek mellett a budapesti rendőrfőkapitány kinevezésével összefüggő előterjesztést, éves beszámolót készíttet a közbiztonság megszilárdítása érdekében végzett tevékenységről, beszámoltatja a főváros közterület-felügyeletének vezetőjét, véleményezi a közterületek rendjével kapcsolatos közgyűlési rendelettervezeteket, valamint javaslatot tesz a fővárosi rendvédelmi szervek, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége részére nyújtandó támogatásokra.

Jóváhagyta a Fővárosi Vízművek részvényeseivel kötött, a befektetői jogviszonyok megszüntetéséről szóló végleges megállapodást a Fővárosi Közgyűlés.

A zárt ülésen tárgyalt határozatot a Fidesz-KDNP, a Jobbik és az LMP támogatta, az MSZP képviselői a szavazáskor tartózkodtak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×