eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Továbbra is Kozma Imre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke

Ismételten Kozma Imrét választották a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) elnökévé, a karitatív szervezetet alelnöke Vecsei Miklós maradt - közölte az MMSZ hétfőn az MTI-vel.

Kozma Imre atyát újabb négy évre választották elnöknek a szervezet tisztújító országos küldöttgyűlésén a hétvégén - olvasható az MMSZ által az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írták, a múlt évi tevékenységet értékelő küldöttgyűlésen elhangzott, hogy a szeretetszolgálat napi működése során emberek tízezreivel került kapcsolatba. Leglátogatottabb intézményeiben, a nappali melegedőkben a leghidegebb téli napokon több mint tizenötezer ember fordult meg, sokan közülük minden nap visszatérő vendégek voltak.

A szeretetszolgálat országszerte több mint 200 intézményt tart fenn, ezek között a szociális ellátás valamennyi típusa megtalálható, de a szervezet több egészségügyi szolgáltatást is nyújt a rászorulóknak, és oktatási intézményei is vannak.

A máltai szeretetszolgálat önkéntes csoportjai a legelesettebb embereken segítenek az ország 150 helyszínén.

Idén mintegy 250 kistelepülésen folytatja gyermekesélyprogramját az MMSZ. A szeretetszolgálat szakemberei a gyerekeken és a családokon keresztül ismerik meg a helyi problémákat, amelyekre konkrét megoldási javaslatokat dolgoznak ki - olvasható a közleményben.

Kozma Imre az MMSZ 1989-es megalakulása óta látja el az elnöki teendőket.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

A Novo Nordisk által végzett tanulmány szerint a Wegovy nevű gyógyszerét szedő betegek négy év elteltével átlagosan 10%-os súlycsökkenést értek el. Megnéztük, mekkora volt az internetes keresési érdeklődés a Wegovy iránt az elmúlt években és napokban világszerte, valamint Magyarországon. Emellett megnéztük azt is, hogyan teljesít a Google-keresésekben a Wegovy konkurense.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×