eur:
389.37
usd:
363.73
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Rendkívüli ülést tart a Fővárosi Közgyűlés

A Fővárosi Közgyűlés mai rendkívüli ülésén dönthetnek a Parking Kft. beolvasztásról és a kéményseprési pótdíjról is. A testület az eredeti tervekkel szemben mégis tárgyal a Fővárosi Vízművek kisebbségi részvénycsomagjának visszavásárlásával kapcsolatos intézkedésekről.

A közműszolgáltató cég kisebbségi részvénycsomagjának visszavásárlásáról, valamint az 1997-ben kötött szindikátusi és menedzsmentszerződés megszüntetéséről szóló előzetes megállapodást április 25-én már jóváhagyták a képviselők, azonban a végleges kontraktust is a testület elé kell vinni.

A Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója arról tájékoztatta az InfoRádiót, hogy napokon belül megszülethet a végső megállapodás a francia résztulajdonosokkal. Szűcs Somlyó Mária kiemelte, hogy a május végi ülésen a végleges megállapodást is jóváhagyják majd.

A 15 mai napirendi pont között szerepel az előterjesztés, amely szerint a kéményseprés díjával megegyező összegű pótdíjat fizethetnek azok a budapesti ingatlantulajdonosok, akik nem engedik be az előre bejelentett időpontban a Fővárosi Kéményseprő-ipari Kft. munkatársait.

György István, városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes indoklása szerint évről évre jelentős és egyre növekszik azon kémények száma, amelyeket a szakemberek nem tudnak megvizsgálni, mivel nem jutnak be az adott ingatlanba. Tavaly ez az arány a teljes kéményállomány 16 százaléka volt.

Döntés születhet arról is, hogy a Parking Kft. beolvadjon a Budapesti Közlekedési Központba, amely január 1-je óta ellátja a társaság feladatait. A Parking Kft. eszközei, valamint a folyamatban lévő elszámolásokból származó bevételek a BKK-hoz kerülnek.

Az ülés eskütétellel kezdődik, mivel az MSZP frakciójában Lendvai Anna váltja Velez Árpádot, aki országos pártigazgatói posztja miatt lemondott közgyűlési mandátumáról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

Vegyes mozgásokat látunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×