INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Hol a leggyakoribbak a betörések? - lapszemle

Infostart / InfoRádió
A Magyar Nemzet arról ír, hogy mely városrészekben magas a lakásbetöréseknek a lakásállományhoz viszonyított száma, míg a Népszabadság szerint a nemzeti szociális jelentést egyeztetés nélkül készítették el.

A Népszabadság arról ír, hogy furcsán tudta le uniós kötelezettségét Magyarország. Az európai szegénységellenes stratégia részeként elkészítendő nemzeti szociális jelentést mindenféle egyeztetés és párbeszéd nélkül, az érintettek, civil szervezetek, szakértők kihagyásával készítette el a Nemzeti Erőforrás Minisztérium. A lap szerint az anyagot adathiány, eufemizmusok és elhallgatások jellemzik.

A budapesti lakásbetörések gyakorisága korántsem mutat egyenes összefüggést az ingatlanok értékével és a tulajdonosok vagyoni helyzetével - olvasható a Magyar Nemzetben az FHB Bank által, a Központi Statisztikai Hivatal és a Belügyminisztérium adatai alapján összeállított otthontérképről. Észak-Buda második kerületi részein, valamint Kőbányán és Felsőrákoson, Kispesten és Soroksáron magas kifejezetten a lakásbetörések lakásállományhoz viszonyított száma.

Az Index cikke alapján nyugdíjjogosultsághoz kötné az ingyenes fogászati ellátást a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egy, a kormány honlapján közzétett tervezet szerint, vagyis a jelenlegi 60-ról, 62 éves korra emelnék a korhatárt. A tárca úgy számol az intézkedéssel 267 573 ember járna rosszul. A hatásvizsgálat szerint a bevezetés évében 15,5 millió, a következő négy évben 174,4 millió forint megtakarítást jelentene az egészségbiztosítónak.

Csaknem négymilliárd forintból egy év alatt épül meg Székesfehérváron a Grundfos negyedik magyarországi szivattyúgyára - írja a Napi Gazdaság. A vállalat a Sóstói Ipari Parkban jelenlegi gyára mellett építi fel zöldmezős beruházásként a 15 ezer négyzetméteres csarnokot, amelyben óriásszivattyúkat gyártanak majd.

A Portfolio.hu oldalon a többi között arról olvashatnak, hogy tovább esik az üzemanyag-fogyasztás Magyarországon a MÁSZ statisztikái szerint. A benzin esetében 4,1 százalékos mínuszt lehetett tapasztalni az első negyedévben, így a 2007-es fogyasztási csúcs óta összességében már 30 százalékos a visszaesés.

A Pénzcentrum.hu abban segít, hogy a környező országok rendezvényei közül hova mehetünk bulizni 2012 nyarán. A felmérések szerint itthon egyre gyakoribb, hogy egy-egy fesztivál jelenti a nyári üdülést, a legújabb trendek szerint pedig egyre többen választanak külföldi fesztiválokat, összekötve a szórakozást az utazással.

Hanganyag: Farkas Dávid
A címlapról ajánljuk