eur:
394.82
usd:
371.32
bux:
65706
2024. április 16. kedd Csongor

Somlóra került az értékes borász-díj

A Borászok Borásza 2012-ben a somlói Györgykovács Imre lett. Az Év Borászfelfedezettje elismerést a Tokaj-hegyalján tevékenykedő Balassa István kapta.

Pénteken este kerültek nyilvánosságra a Borászok Borásza szavazás eredményei. Sokak szerint ez most a szakma legértékesebb díja, mivel az elismeréseket az 50 legkiválóbbnak tartott magyar borász szavazata alapján ítélik oda. 2012-ben a Borászok Borásza megtisztelő címet a somlói Györgykovács Imre kapta. Az Év Borászfelfedezettje elismerést a Tokaj-hegyalján tevékenykedő Balassa István érdemelte ki.

Idén az öt legtöbb szavazatot ez az öt szakember kapta - írta a Mandiner: Áts Károly, a Royal Tokaji főborásza, Bacsó András, a Tokaj Oremus birtokigazgatója, Berecz Stephanie, a tarcali Kikelet pince borásza, Györgykovács Imre somlói borász, Szentesi József nadapi-pázmándi borász. Szentesi József végül egy másik kategóriában kapott elismerést, övé lett a Magyar borért különdíj.

Az Év Borászfelfedezettje Balassa István lett, aki saját borászata mellett a mádi Szent Tamás Pincészetben is dolgozik. Idén először kiadták a Borászok Barátja-díjat is, ezt Freund Tamás neurobiológus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az agykéreg működésének nemzetközi hírű kutatója kapta.

A Borászok Borásza elismerés korábbi tulajdonosai: Demeter Zoltán, Lőrincz György, Szepsy István, Légli Ottó, Kaló Imre.

Az InfoRádió bormagazinja, a Hordóminta a közelmúltban a Borászok Borásza díj alapítójával, Rókusfalvy Pállal készített interjút, amelyet itt hallgathat meg.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×