eur:
393.79
usd:
364.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az egészségügy újjászervezése is a terítéken lesz a parlamentben

Módosíthatják a szabálysértési törvényt és felgyorsíthatják a kiemelt jelentőségű beruházások megvalósítását, majd megkezdik a vitát a kórházak állami átvételéről a parlament kétnapos ülésén.

Az Országgyűlés hétfőn kezd tárgyalni arról az előterjesztésről, amelynek értelmében májusban az állam 55 kórházat vesz át az önkormányzatoktól. Ám még előtte a határozathozatalok során a képviselők hozzájárulhatnak a foglalkoztatási szövetkezetek létrehozásához, amelyek a foglalkoztatásból kirekedt hátrányos helyzetű embereknek teremthetnek munkalehetőséget.

Az Országgyűlés - kiemelt jelentőségű ügyekben - megteremtheti a lehetőségét a környezeti hatásvizsgálat és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárás határidejeinek lerövidítésére, hogy felgyorsulhasson az esetleges az európai uniós források kifizetése.

Továbbá, ha a képviselők elfogadják a polgári perrendtartásról szóló törvény módosítását, lehetőség lesz arra, hogy a külföldi, de kézbesítési megbízottat nem állító és iratot át sem vevő perbe fogottaknál is alkalmazható legyen a rövidebb tárgyalási időközre vonatkozó szabály.

Részben a bírságok értékhatárának emelése miatt, Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára számos ponton módosulhatnak a szabálysértésekkel összefüggő jogszabályok, valamint a képviselők elfogadhatják a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2010-es, elektronikus hírközléssel összefüggő beszámolóját.

A járások kialakításáról holnap kezdik a vitát a kormánypárti és ellenzéki frakciók.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×