INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Orbán: Európa elvesztette a gyökereit

Infostart / InfoRádió
Több országban is rokonszenvet vált ki a hagyományos értékeken nyugvó kormánypolitika, Európa pedig elvesztette a gyökereit - a többi között ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Új Ember című lapnak adott interjújában.

A magyar ügy nem véletlenül vált ki számos országban rokonszenvet - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Új Embernek adott interjújában. Most dől el ugyanis, mi lesz a nemzetállamok sorsa az Európai Unióban, illetve, hogy kimaradhat-e egy ország a szekuláris, családellenes és a nemzetet meghaladottnak tekintő európai szellemi törekvések hatálya alól, és építheti-e jövőjét az azokkal ellentétes értékekre - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy az unió végnapjait éli-e, a miniszterelnök azt válaszolta: mindenki tudja, hogy az a fa, amelynek elvágják a gyökerét, előbb-utóbb kidől - így van ez a civilizációkkal, a politikai kultúrákkal is. Európa pedig ma szenved, mert elvesztette a gyökereit. Félő, hogy a fa ki fog dőlni, nem bírja majd a növekedési versenyt az egyre terebélyesedő fákkal. Most látszólag a hitetlenek vannak többen, ám az Európai Unió egyik legfőbb tulajdonsága, hogy sosincs kész, folyamatosan alakul. Ezért az unióban nincs teljesen elvesztett vagy teljesen megnyert ügy - tette hozzá Orbán Viktor.

Az ország legsúlyosabb problémájának a kormányfő továbbra is az eladósodottságot tartotta. Úgy fogalmazott: jelenleg a magyar emberek által befizetett személyi jövedelemadó kilencven százalékát azonnal külföldre fizetjük a korábban felvett hitelek kamatainak rendezésére. Ez a hatalmas összeg hitelezőink profitja ahelyett, hogy a magyar emberek javára fordítanánk. Sokakat pedig mindez reménytelenségbe taszít - húzta alá Orbán Viktor.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk