eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A Hainan megszünteti a Budapest-Peking menetrendszerinti járatát

Március 2-án beszünteti budapesti tevékenységét a Hainan légitársaság, amely a Malévval székmegosztási megállapodásban, úgynevezett code share-ben, üzemelteti a Budapest-Peking menetrendszerinti járatát.

Hardy Mihály, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. szóvivője az MTI kérdésére megerősítette az AIRportal.hu internetes szakmai hírportál értesülését a kínai légitársaság távozásáról.

A Malév és a Hainan közös járata 2004 augusztusában indult. Az erről szóló megállapodást Hu Csin-tao (Hu Jintao) kínai államfő magyarországi hivatalos látogatása alkalmából írták alá. Akkor évi 25 ezer utassal és évi hárommilliárd forint többletbevétellel számolt a magyar nemzeti légitársaság.

A Hainan érdeklődött a Malév privatizációja iránt is, de végül nem adott be ajánlatot a pályázatra.

Orbán Viktor 2010-ben tett hivatalos kínai útja után, 2011 nyarán a Demján-csoport írt alá stratégiai megállapodást a Hainannal. Akkor Csen Feng (Chen Feng), a HNA Group elnöke kiemelte: "A Hainan Airlines Peking-Budapest járata a kínai és magyar nép közötti baráti kapcsolatok ápolásának egyik meghatározó csatornájává vált".

A Hainan szállította egyébként a pekingi olimpiára a magyar csapatot.

A Malév február 3-án szüntette be a légi fuvarozást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×