eur:
389.51
usd:
363.15
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Horváth Csaba a BKV tudatos tönkretételét gyanítja

Az MSZP fővárosi frakcióvezetőjének feltételezése szerint valakik tudatosan dolgoznak a BKV csődjén.

Horváth Csaba vasárnapi sajtótájékoztatóján egyértelműnek tartotta, hogy a Fidesz-KDNP frakciójának és vezetésének szándékában áll a főváros tönkretétele, anélkül nyilvánulnak meg Budapest ellen, hogy számba vennék az ország gazdaságában betöltött szerepét.

"Cél nélkül a dögkeselyűk az állattani leírás szerint nem tesznek semmit, először köröznek, egyre éhesebben köröznek, és már akkor is megcsipkedik a vélt áldozatukat, amikor az még él" - fogalmazott a szocialista politikus, majd a párhuzamot egyértelművé téve kijelentette: Budapestet úgy támadják, hogy a BKV még nem ment csődbe, de "a fideszes politikusok valamilyen haszon reményében már marakodnak a képzeletbeli koncon".

Véleménye szerint amint a Malév csődje is sokaknak előnyös lehetett, feltételezhető, hogy a BKV csődje is "zsíros üzleti vállalkozásnak tűnhet bizonyos politikusok és hozzájuk kötődő vállalkozások fejében".

Jelezte, hogy egy nyilvános borítékba cégneveket tett, egyelőre az Orangeways-t és a VT-Transmant, amelyek álláspontja szerint haszonélvezői lehetnek "az agresszív, Budapest és a BKV csődjét eredményező politikának". Hozzátette, hogy a listát bővíteni fogja.

Az ellenzéki frakcióvezető pofátlanságnak nevezte azt, hogy az állam és a főváros fele-fele arányban finanszírozza a tömegközlekedési társaság működését. Szavai szerint a főváros a befizetett adóbevételek kilencedét, tizedét kapja vissza, amiből ezt nem lehet megtenni. Ha ezt a kormány nem tudja kiszámolni, akkor "kérjen szakmai segítséget egy első- vagy másodéves közgazdász-hallgatótól" - fogalmazott.

Horváth Csaba emlékeztetett: a Fidesz-KDNP 19 polgármestert, főpolgármestert és 43 országgyűlési képviselőt ad a fővárosnak. Felvetette: vajon mi haszna van abból a budapestieknek, hogy az érintettek ilyen mértékben vehetnek részt a párt döntéshozatalában.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×