eur:
392.84
usd:
366.15
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

A BKV újabb nyolc járatán vezeti be az első ajtós felszállást

A BKV újabb nyolc járatán vezeti be az első ajtós felszállást január 2-ától. Az utasok így hétfőtől már a 13-as, 13A, 39-es, 40E, 113-as, 113A, 188E és 191-es járatokon is találkozhatnak az új rendszerrel - közölte a cég szombaton közleményben az MTI-vel.

Az új rendszer lényege, hogy a járműre felszállni csak az első ajtónál lehet, ám az utasok a hátsó ajtókon is leszállhatnak. A cég szerint ez megteremti a lehetőséget arra, hogy még felszállás előtt kiszűrjék a bliccelőket.

Közölték, az ellenőrzési rendszer célja továbbra sem a pótdíjazás, hanem a jegy vagy bérlet nélkül utazók számának csökkentése, kiszűrése.

A január végéig tartó új típusú felszállási rendszer több ütemben történő kiterjesztését december elején kezdte meg a BKV. Először a 121-es, a 140-es és 170-es vonalakon, később pedig a 71-es, 152-es, 174-es, 175-ös, 179-es, a 197-es a 193E-jelzésű járatokon vezették be az új rendszert.

A BKV arra kéri az utasokat, segítsék a járművezetők munkáját azzal, hogy jegyüket, bérletüket, vagy a jegy vásárlásához szükséges összeget a felszállás előtt előkészítik.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×