INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

MSZP: Fellegi nem vezetheti a delegációt

InfoRádió / MTI
Az MSZP szerint nem lemondása után Fellegi Tamás nem vezetheti a Nemzetközi Valutalappal tárgyaló kormányküldöttséget. Mesterházy Attila pártelnök sürgette, hogy a miniszterelnök nevezzen ki új vezetőt a delegáció élére.

Az MSZP elnök-frakcióvezetője a nemzeti fejlesztési miniszter lemondásával kapcsolatban úgy vélekedett, hogy a háttérben nem Fellegi Tamás feladatainak sokasága áll, hanem az, hogy nem kíván tovább azonosulni azzal a gazdaságpolitikával, amelyet Matolcsy György és a miniszterelnök folytat.

Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy Varga Mihályt, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt alkalmasnak tartaná a feladatra.

A Demokratikus Koalíció (DK) úgy tudja, Fellegi Tamás fejlesztési miniszter többek között azért mondott le, mert Orbán Viktor kormányfő nem adott felhatalmazást, hogy a tárgyalásokon gazdaságpolitikai fordulatot jelentsen be.

Molnár Csaba, a DK alelnöke, független képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: három feltétel kell ahhoz, könnyen induljon a tárgyalás az IMF-fel, egyrészt a kormánynak abba kell hagynia az unortodoxnak nevezett gazdaságpolitikát, helyre kell állítania a piacok bizalmát, és jó személyes kapcsolatot kell ápolnia az uniós vezetőkkel.

Az LMP szerint a gazdasági válság kormányválsággá duzzadt, és Fellegi Tamásnak a saját illetve Matolcsy György alkalmatlansága miatt kell távoznia.


A címlapról ajánljuk