eur:
394.44
usd:
370.51
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

"A szlovák kórházi helyzet rendkívül hasonlít a magyarhoz"

Magyarországon egyelőre nem okozott plusz feladatot az egészségügyben dolgozók számára az, hogy Szlovákiában szükségállapotot rendeltek el több kórházban is. A Magyar Rezidens Szövetség elnöke szerint a szlovák helyzet rendkívül hasonlít a magyarhoz.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban egyelőre nem jelentek meg szlovák betegek - közölte az InfoRádióval az intézmény főorvos-főigazgatója. Csiba Gábor hangsúlyozta: anyagi problémát a betegszám-növekedés sem okozna, hiszen az ellátást a szlovák egészségbiztosító fizetné.

Az összes szlovák kórházban, ahol szükségállapotot rendeltek el, sikerült ma biztosítani az akut ellátást - tájékoztatta az InfoRádiót Horváth Zoltán, a dunaszerdahelyi kórház igazgatója. Hozzátette: a következő napok-hetek legfőbb feladata az lesz, hogy mielőbb megegyezzenek a felek a kialakult helyzet megoldása érdekében.

Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke azt mondta, hogy a szlovák helyzet rendkívül hasonlít a magyarhoz. Ha a kormány nem egyezik meg a magyar egészségügyben dolgozókkal, akkor Magyarországon is gondok lehetnek.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője nem tud arról, hogy magyar orvos mostanáig jelentkezett volna önkéntes segítőnek a Szlovákiában kialakult helyzet kezelésében. Kiemelte, hogy a mentőknek eddig nem kellett szlovák beteget magyar kórházba szállítaniuk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×