eur:
387.03
usd:
355.94
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Új korszakot akar nyitni Mesterházy Attila - lapszemle

A hétvégi pártkongresszus előtt interjút adott a Népszabadságnak Mesterházy Attila, az MSZP elnöke. A Magyar Nemzet a Malév helyzetéről cikkezik.

Új korszakot akar nyitni a szombati pártkongresszuson az MSZP elnöke - derül ki Mesterházy Attila Népszabadságnak adott interjújából. A pártelnök hadat üzen a szekértábor-politikának, és lezártnak tekinti a múltat. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök MSZP-ből való távozásáról pedig azt mondta: alapvetően kulturált válás volt.

A Népszabadság szerint levélben kérte a Pedagógusok Szakszervezete Pokorni Zoltánt, az Országgyűlés oktatási bizottságának elnökét, hogy a bizottság hétfői ülésén ne támogassa a köznevelési törvény javaslatát. A társaság úgy véli, hogy a tervezet jelen formájában nem biztosítja a közoktatás zavartalan átalakítását.

A Magyar Nemzet szerint ha záros határidőn belül nem lesz új tulajdonosa a Malévnak, akkor csődbe mehet a cég. A lap úgy tudja, hogy Fellegi Tamás fejlesztési miniszter kínai útján, melyen többek között a Hainan légitársaság vezetőivel is találkozik, valószínűleg ez is szóba fog kerülni.

A Magyar Nemzetben arról is olvashatnak, hogy a korábbi évekkel összehasonlítva jóval több stég maradt az idén a Balatonban, feltehetően a hosszabbra nyúlt horgászszezon miatt. Október végéig azonban el kellett volna távolítani őket, így a tóban maradt stégeket két héten belül kezdik összegyűjteni.

Az Indexen az olvasható, hogy azért van és lesz még legalább fél évig hiány egész Európában az egyik legalapvetőbb daganatellenes szerből, mert az egyik gyógyszercég csökkentette gyártási kapacitását Hollandiában, konkurense pedig még nem tudja pótolni a kieső mennyiséget. A héten emiatt fel kellett függeszteni a kemoterápiás kezeléseket a Zala Megyei Kórházban.

Időt és pénzt nem kímélve, titokban vitték Felcsútra Puskás Ferenc hagyatékát, amely család akaratából, a nevét viselő akadémiára kerül - közli a portál. Az óriási anyagot a hamarosan felálló Puskás Intézet fogja kezelni és bemutatni. A múzeum helyszínével nem mindenki, főleg a kispesti szurkolók nem értenek egyet, de eddig igazán erős szándék sem mutatkozott senki részéről, hogy a nemzet legnagyobb futballistája külön múzeumot kapjon.

Áprilisra derülhet ki, hol spórol magán az állam - írja a Napi Gazdaság. A nemzetgazdasági minisztérium ugyanis haladékot kapott a munkaügyi intézmény-összevonásokra, illetve a területet felügyelő megahivatal létrehozására. Egyelőre az sem dőlt el, hogy mely intézmények számíthatnak összeolvasztásra.

A tavalyi évi stagnálás után kimondottan jelentős mértékű, mintegy 5 százalékos árnövekedést regisztrált az FHB Bank a termőföldek árában - közli a Portfolio.hu. Az adatok alapján a kereslet élénkülésének köszönhetően, mind reál, mind nominális értelemben emelkedett a hazai termőföldek átlagára. Az elmúlt négy év legnagyobb nyertese a szántó és az erdő volt, míg a gyümölcsös és szőlő ára továbbra is leszállóágban van.

A Pénzcentrum.hu szerint jöhet a tetemes ingatlanadó: Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke ugyanis meggondolta magát és visszavonta a 3 százalékos adómaximumról szóló javaslatát az országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén. Sőt, a Fidesz frakcióvezető-helyettese több olyan módosító indítványt is benyújtott, amely az eredeti előterjesztéshez képest jelentősen szélesíti az újonnan bevezetendő települési adó kivetésének lehetőségeit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×