eur:
389.38
usd:
361.48
bux:
68391.22
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Novembertől kérhető az influenza elleni vakcina

Az országos tiszti főorvos mindenkinek azt ajánlja, hogy adassa be az influenza elleni védőoltást. A térítésmentes oltóanyag november elejétől kérhető a háziorvosoktól.

November elejétől kérhető a háziorvosoktól a hazai gyártású, háromkomponensű, szezonális influenza elleni védőoltás - közölte az InfoRádióval az Országos Epidemiológiai Központ járványügyi főosztályának vezetője. Csohán Ágnes kiemelte: a térítésmentes oltóanyagok kiszállítását október 17-ét kezdték meg, és csütörtökig eljut az összes háziorvoshoz.

A védőoltás beadása azoknak javasolt, akik fokozottan veszélyeztetettek a súlyos influenza szövődményeire, vagyis krónikus légzőszervi betegségben, szív- és érrendszeri betegségben szenvednek, immunkárosodottak vagy daganatos betegek - emelte ki.

Idén is 1,3 millió adag ingyenes oltóanyag áll rendelkezésére a három évnél idősebb krónikus betegek, a várandós nők és a 65 éven felüliek számára - mondta el Csohán Ágnes.

A 41. héten 5600 ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, de még senkinek a szervezetében nem mutatták ki a vírust - hangsúlyozta.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Az Európai Bizottság meglépi azt Lengyelországgal, amit Magyarország is szeretne

Az Európai Bizottság meglépi azt Lengyelországgal, amit Magyarország is szeretne

Az Európai Bizottság hétfőn elindítja azt a folyamatot, amelynek célja, hogy hivatalosan is lezárja a Lengyelországgal a jogállamiság hiányosságokról szóló évek óta tartó vitát – közölte három, a tervet ismerő személy a Financial Times-szal. A tavalyi választásokat követően a Donald Tusk vezette EU-párti lengyel kormány februárban tervet terjesztett elő az igazságszolgáltatás függetlenségének helyreállítására, amelyet még a Jog és Igazságosság Párt által vezetett párt terjesztett elő.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×