eur:
389.68
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nem lesznek délután tanórák - lapszemle

A Magyar Nemzet a pszichoaktív szerekről és a délutáni tanórákról ír, a Népszabadságban pedig arról lehet olvasni, hogy miért örülhetnek novemberben a nyugdíjasok.

A Magyar Nemzet azt írja, határozott és szigorú fellépést ígér a tiltólistán nem szereplő pszichoaktív szerek forgalmazói ellen a Nemzeti Erőforrás Minisztérium. A tárca olyan szabályozást akar kidolgozni, hogy az új szerek egy-két héten belül az engedélyköteles szerek listájára kerülhessenek.

A novemberi nyugdíjon felül további hat százalékos egyösszegű kifizetésben részesülnek a nyugdíjasok egy tegnap megjelent kormányrendelet alapján. A Népszabadság azt írja, a juttatást mindenki megkapja, aki 2011 előtt ment nyugdíjba.

A Portfolio.hu-nak nyilatkozó üzlettulajdonos szerint szükséges a vasárnapi nyitva tartás. Azt mondta, számukra a vasárnap veszteséges napnak számít, azonban a vasárnapi nyitva tartás betiltása esetén a dolgozók közel 10 százalékát azonnal el kéne bocsátaniuk, ami nem lehet senkinek sem a célja.

Nem lesznek délutánonként szükségszerűen tanórák és kötelező elfoglaltságok a tanrendben, az általános iskola valamennyi évfolyamán azonban alapesetben délután négyig tart majd a foglalkozás - mondta a Magyar Nemzetnek Gloviczki Zoltán, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közoktatásért felelős helyettes államtitkára. Az új modell bevezetésére 2013-ban kerülhet sor.

Az Index azt írja, ötvenezer forintos büntetést is kaphatott volna egy hajléktalan a VIII. kerületben, aki egy kövön üldögélt, de enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy beismerte tettét. Kocsis Máté polgármester szerint senki sem várhatja el, hogy ne tartsák be a jogszabályokat.

A Népszabadság úgy tudja, csaknem megduplázódhat az idén az előző évekhez képest a kanadai magyar menekültkérelmek száma. Mind a hatóságok, mind a kérdéssel foglalkozó szakemberek úgy tudják, hogy döntő többségükben romákról van szó.

A Pénzcentrum.hu a forinthitelek piacáról közöl körképet. Egy hete lehet élni a végtörlesztés lehetőségével, egyes szakértői becslések szerint közel 200 ezren fognak így tenni december 30-áig. Csakhogy kamatemelésektől és a hitelezés teljes leállításától volt hangos az elmúlt hét.

A Napi Gazdaság azt írja, felszámolója új pályázatot hirdetett a május közepe óta felszámolási eljárás alatt lévő Cerbona Zrt. vagyonelemeire, az ingatlanokat, berendezéseket, eszközöket és üzletrészeket összesen nettó 5,685 milliárd forintért kínálják.

Az Index arról ír, hogy az NMHH engedélyezte, hogy az RTL Klub tulajdonosa megvegye a többek közt a Film+-t és a Coolt is működtető IKO-t. A Gazdasági Versenyhivatalnak még rá kell bólintania a felvásárlásra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×