eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Januártól járadékot kapnak a rokkantak - lapszemle

A Népszabadság szerint jövőre 300 milliárd forinttal több kerül az Egészségbiztosítási Alapba. A Magyar Nemzet úgy tudja, a kormányülésen mégsem véglegesítették a korhatár alatti nyugdíjrendszer módosításának tervezetét.

A Népszabadság szerint jövőre 300 milliárd forinttal több kerül az Egészségbiztosítási Alapba, ám ez nem többlet, hiszen a nyugdíjbiztosítási helyett januártól ebből az alapból fizetik a rokkantsági ellátásokat. A lap úgy tudja, hogy ezeket a juttatásokat jövőre táppénz formájában fizetik, és az ellátottak a nyugdíjkorhatár elérése után nem nyugdíjat, hanem járadékot fognak kapni.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a kormány szerdai ülésén - az előzetes tervekkel ellentétben - mégsem véglegesítették a korhatár alatti nyugdíjrendszer módosításának tervezetét. A halasztás oka az volt, hogy a Pintér Sándor által vezetett Belügyminisztérium javaslatait nem sikerült teljes körűen beépíteni az egységes normaszöveg tervezetébe.

A HirTV honlapja beszámol arról, hogy megszületett a 2006-os rendőri túlkapások első jogerős ítélete. Másodfokon 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte Vágó Lászlót a Fővárosi Ítélőtábla. A mára nyugdíjba vonult korábbi rendőrparancsnoknak azért kellett bíróság elé állnia, mert 2006. október 23-án, az Astoriánál egy tömegoszlatásnál eltörte az egyik járókelő ujját.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy hamarosan kezdődik az őszi állásbörzék időszaka. Az álláskeresők novemberig összesen tizenhárom nagy expóra látogathatnak el, amelyek a cégeknek is jó bemutatkozási lehetőséget biztosítanak. A cikk szerint a kivonuló társaságok nemcsak adatbázis-feltöltésre használják ezeket az eseményeket, hanem állásajánlatokkal is érkeznek.

A Portfolio.hu szerint sorra táncolnak vissza a tőzsdére készülő vállalatok. Csak a harmadik negyedévben 8,9 milliárd dollár értékben halasztották el, vagy vonták vissza elsődleges részvény-kibocsátási terveiket cégek világszerte, ezzel pedig jó úton haladunk afelé, hogy rekordot döntsön az idei év az elhalasztott részvénykibocsátások tekintetében.

A Pénzcentrum.hu a budapesti ingatlanárakat elemezte, hogy megtudja, még mindig helytálló kijelentés-e, hogy a Rózsadomb a főváros legdrágább területe. A kerületek egymáshoz viszonyított részletes átlagár-összehasonlításáról bővebben a portálon olvashatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×